O belediye çalışanlarına 3 müjde birden

O belediye çalışanlarına 3 müjde birden

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün girişimleriyle KHK’lı personellerin maaşında yüzde 18 artışa gidildi. Ayrıca aynı işi yapın farklı ücret alan personele de ortalama yüzde 25 zam yapıldı. Bakanlık tarafından tahsis edilen bayram parasının da iki katı ödenecek.

Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı ve sendikacılarla bir araya geldi. Yasin Özlü, çalışanların enflasyon karşısında ezilmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi ve somut adımlar attı. Başiskele Belediyesi’nde çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeyecek. Aynı işi yapan, farklı ücret almayacak.

 

KHK’LI PERSONELE YÜZDE 18 ARTIŞ 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü: “Hizmet İş Sendikası ile uzun bir süredir çalıştığımız konu kapsamında, sorunları bir bir çözüyoruz. 696 sayılı kanun kapsamında çalışan KHK’lı personellerimizin enflasyon karışışında ezilmemeleri için ortalama yüzde 18 ücret artışına gidiyoruz” dedi.

 

AYNI İŞE FARKLI ÜCRET YOK, ADALET VAR 

Yasin Özlü, “Aynı işte çalıştığı halde farklı ücretler alan personellerimizi ücretlerini adil bir düzenlemeyle dengeledik. Ortalama Yüzde 25 artış yaptık. Bakanlık tarafından gönderilen bayram ikramiyesinin de iki katı ödeme yapacağız. Bu süreçte sendika çalışanları ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Bu artış tüm emekçi kardeşlerimize, kentimize hasılı memleketimize hayırlı olsun” dedi.

 

SENDİKADAN YASİN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ düsturuyla çalışan ve hakkaniyete, adalete önem veren Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’ye işçilerim ve sendikam adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + = 7