MUTLULUKLARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

 

 

 

Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü’nde 62 Gölcüklü engelli genç, Oramiral Güven Erkaya Kapalı Spor Salonu’nda temsili askerlik yaptı. Engelli gençlerin mutlulukları görülmeye değerdi. Ana Üs ve Garnizon Komutanı Mehmet Baybars Küçükatay, engelli askerlerle yakından ilgilenirken, mutluluklarına ortak oldu.

 

 

 

 

Engelliler Haftası kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin vatan görevini sembolik olarak yerine getirmeleri amacıyla Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü Oramiral Güven Erkaya Kapalı Spor Salonu’nda temsili askerlik faaliyeti gerçekleştirildi. Programa Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, komutanlar, aileler ve askerler katılım gösterdi.

BİR GÜNLÜK ASKER OLDULAR

Programda sözü alan Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Mehmet Baybars Küçükatay, “Engelliler Haftası’nda engelli vatandaşlar için düzenlenen bir günlük temsili askerlik uygulaması münasebetiyle ülkemizdeki çeşitli birliklerde farklı bir askerlik heyecanı yaşanmaktadır. Anayasamızın 72. maddesinde her Türk’ün hakkı ve görevi olarak düzenlenmiştir. Sizler de askerlik görevinizi az sonra silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek yerine getirecek, gerektiğinde vatanınız için canınızı seve seve feda edeceğinize söz vereceksiniz. Tarih boyunca vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna vermiş olduğu binlerce şehit ve gazi ile bağımsızlığın timsali olmuş, hatta bu özelliği sayesinde bağımsızlık mücadelesi veren milletlerin sembolü haline gelmiş yüce Türk milleti, şanlı ordusu sayesinde adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. İşte sizler de biraz sonra edeceğiniz yeminle bu ordunun birer neferi olacaksınız.

“HER TÜRK ASKER DOĞAR”

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’na bu kapsamda gelen gençler, askerlik mükellefiyeti, dünyadaki yegane önem teşkil eden Türk milleti için bir onur meselesidir. Askerlik vazifesi en kutsal görevdir. Bu görevi yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşır. Biz askerlerin hayata bakışını simgeleyen bir söz vardır: Her Türk asker doğar. Sizler de az sonra edeceğiniz yeminle zaten asker doğmuş bir kişi olarak kutsal vatan vazifenizi yerine getirmiş olacaksınız. İnanıyoruz ki yarın size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her Türk genci gibi canınızı seve seve, bu vatan uğruna feda etmekten çekinmeyeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz değerli gençlere, yaşama sımsıkı sarılmayı, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeyi, hayata tutunma adına gayret göstermeyi öğütler, askerlikten sonraki yaşamınızda sağlık ve mutluluklar temenni ederim” dedi. Konuşmanın ardından 62 engelli genç, yemin ederek vatani görevlerini yerine getirdi. Gün içerisinde müzeyi gezen genç askerler, tezkerelerini de alarak vatani görevlerini tamamlamış oldu.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 + = 41