MUHARREM İNCE HAREKETE GEÇİYOR!

CHP’nin 2018 yılındaki seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, yeni parti kuracağı iddiaları ve gelen değerlendirmelere ilişkin Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuştu. “Oyları böldüğü” eleştirilerine yanıt veren Muharrem İnce, “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü?” dedi. İnce, “bölen” olmadığı yönündeki savunmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. D ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki.”

 

“ERDOĞAN’A OY VERENLERİN UMUDU OLACAĞIM” Fatih Altaylı’nın “Ama AK Parti’ye yakın medya ve kalemler çok destekliyor sizi” hatırlatması yapması üzerine de İnce “Vallahi o onların hatası. Bence tedirgin olmaları lazım. Çünkü ben Tayyip Erdoğan’ın oyundan da alacağım belki de. Belki onların da umudu olacağım. Asıl onlar tedirgin olmalı” diye konuştu. Bu yanıt üzerine Altaylı’nın “Yani bir parti kuruyorsunuz!” dediği İnce, “Bakın ben parti kuruyorum falan demedim hiç. Anket şirketlerinin patronları arıyor. Yüzde 9 şimdiden var diyorlar. Dün arayan biri yüzde 12 olduğumu söylüyor. Bakın bunların hiçb önemi yok. Ya yüzde 50 artı 1 olacaksın ya da olmayacaksın. Artık bu iş futbol maçı değil, basketbol maçı. Beraberlik yok. Bir taraftan biri kazanacak. Bu sistemde bölücülük mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

“SARAY’A GİDEN CHP’LİYİ BİLİYORUM” İnce, “Beştepe’ye Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden bir CHP’li var ama o ben değilim. Gidenin kim olduğunu da biliyorum. Bir genel başkan yardımcısı gitti Saray’a, Tayyip Erdoğan’a. Görüştü” diye konuştu. İnce, “Niye adını açıklamıyorsunuz o zaman” sorusunu “Yüzde 100 emin olsam açıklayacağım ama yüzde 99 eminim ve vicdanım o yüzde 1’den ötürü açıklamamı engelliyor Ama söylüyorum işte bir genel başkan yardımcısı” diye yanıtladı. İnce, sözünü ettiği kişinin artık genel başkan yardımcısı olmadığını da söyledi. “PARTİ KURMUYORUM, YOLA ÇIKIYORUM” İnce parti iddialarına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şim onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum.”

 

“Nereye, yeni bir partiye doğru mu bu yol?” sorusuna ise, “Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber” şeklinde yanıt verdi.

 

“MACRON GİBİ DE DİYEBİLİRİZ” Altaylı’nın “Anladığım kadarı ile Fransa’da Macron örneği gibi. Partisiz bir liderlik…” sözleriyle Macron benzetmesi yaptığı İnce, “Evet. Niye olmasın. Macron gibi de diyebiliriz. Bu hareket yarın bir partiye dönüşür mü, yoksa partiler o hareketin arkasına mı takılır bilmem. Ben yola çıkıyorum. Ben yüzde 9, yüzde 10, yüzde 12 ya da yüzde 49 için çıkmıyorum yola. Yüzde 51 için çıkıyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 + = 38