Başkan Ellibeş’ten Nevruz Bayramı Mesajı

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 21 Mart Dünya Nevruz Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Ellibeş, “Nevruz’un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Ellibeş, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı, baharın gelişinin, doğanın uyanışının sembolüdür. Nevruz, asırlardır Türk kültürünün önemli bir parçası olmuştur. Bizler de kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmalı, bizden sonraki genç nesillere miras olarak bırakmalıyız. Çünkü bizler kültürümüzle ileriye gidecek, yaşattığımız değerlerle var olacağız. Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz; barış ve dostluk bayramı olarak Dünya’nın her bir köşesinde asırlardır kutlanmaktadır. Beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden biri olan Nevruz; arınmayı, yenilenmeyi ve olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eder. Nevruz; yeni bir günü müjdeler. Sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu mübarek topraklarda, yüzyıllar boyunca farklı inanç, dil, etnik köken ve kültüre sahip insanlar huzur içinde yaşamıştır. Cennet vatan Türkiye, böylesine zengin kültürü bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyadır.

Nevruz Günü’nün önemine dikkati çeken Başkan Ellibeş, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. Gölcüklü hemşerilerim başta olmak üzere herkesin 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyorum.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 3 =