Konteyner çetesi çökertildi 40 gözaltı

Kurdukları paravan bir şirket üzerinden, aslında ellerinde bulunmayan hayali konteynerleri internet üzerinden satan ve bu yolla tuzağa düşürdükleri 88 kişiden kaparo ya da nakliye ücreti adı altından ön ödeme alan çete, Kocaeli Polisi’nin düzenlediği operasyon ile çökertildi

İnternette yayın yapan çeşitli internet sitelerinden ve sosyal medya üzerinden yayınlanan satılık konteyner ilanlarını görerek, satın almak için irtibata geçen ve kendilerinden kapora ya da nakliye bedeli olarak istenen ön ödemeleri yapan vatandaşlar, daha sonradan alacakları konteynerler gelmediğinde aradıkları irtibat numaralarını ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayarak polise ihbarda bulundu.

88 MAĞDUR

İhbarlar üzerine harekete geçen Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri,  yapmış oldukları araştırma ve incelemeler sonucunda olayın münferit değil, organize olarak gerçekleştirildiğini tespit etti. Olayı gerçekleştiren kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatan Kocaeli Polisi, grubun aynı yöntem ile 31 farklı ilde 88 kişiyi mağdur ettiklerini ve bu yol ile 600 bin lira üzerinde kazanç sağladıklarını belirledi. Aynı grruba yönelik daha önce yapılan ön yakalamalarda gözaltına alınan şahıslardan 3’ü tutuklanarak cezaevine kondu.

31 KİŞİ SERBEST

Araştırmalarını sürdüren Kocaeli Polisi, çeteye yönelik geçtiğimiz Cuma günü Kocaeli merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemler sonrası 31 kişi serbest bırakıldı. Emniyette tutulan 9 kişi ve daha önceden yapılan ara yakalamalarda tutuklanarak cezaevine konulan 3 kişi hakkında suç işlemek için örgüt kurmak,  örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık iddiaları ile işlem yapıldı. İşlemleri tamamlanan 9 kişi Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilirken, daha önceden tutuklanan 3 kişinin ise cezaevinde ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

93 − = 86