KOCAMAN’DAN, SEYYAR SATICILARA VERYANSIN

Başkan Kocaman, Herkes işini yapsın. Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının ve  önüne geçilmeli.

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman,

Ramazan ayıyla birlikte Merdiven altı Tatlı satışı yapan kişilerin artması nedeniyle Pastahane ve ve Tatlıcı işyeri işleten  Vergi, sigorta, kira, stopaj ödeyen SÜREKLİ HİJYENLİĞİ  takip edilen Esnafımız mağdur olmaktadırlar. Maliye kaydı yok, Belediye ruhsatı yok, sağlık ilçe tarım hijyen belgeleri yok, yasal hiçbir işleve sahip olmadan merdiven altı tabiriyle üretilen tatlıların piyasada satılması haksızlık ve adaletsizliğe neden olmaktadır bu konuda halkımızında ne düğü belli olmayan sağlık koşullarının yerinde olmayan tatlılardan almamaları  sabit işin uzmanı pastahane yada tatlıcı almalarının her açıdan yararlı olacağını belirtti.

Başkan Kocaman, haksız rekabetten öte her yıl ramazan öncesi piyasaya  hiçbir resmi kayıt vs işleri olmayan merdiven altı TATLICILARININ SAĞLIĞA ve ekonomiye  dolayısıyla İLÇE Esnafıma zarar vermektedirler herkes haddini bilecek  tatlıcı tatlısını satacak  tamirci  tamirini  edecek bu işin gerçek sorumluları Devletine yükümlülüklerini yerine getiren kira vergi stopaj, sigorta elektrik su  vs işler yanısıra  iş istihdamına katkı sağlayan esnafımızın mağdur edilmesine asla göz yummayacağız….

Tatlıcı esnaflarımızın  bu konuda ki şikayetleri Belediyemize ve zabıta birimlerimize aktarılmış olup gereken kontrollerin sıklaştırılması hususunu Belediye zabıtamız, Vergi Dairemiz ile Tarım müdürlüğümüzden talep etmekteyiz dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)