Kocaeli’nde en çok vaka o ilçelerde!

Kocaeli’nde en çok vaka o ilçelerde!

Kocaeli Tabip Odası başkanı Ömer Ardaman, Kocaeli’de en fazla vaka görülen ilçeleri açıkladı

Türkiye’de korona virüsü vaka sayılarında yeniden artış görülürken eylül ayı itibariyle ikinci dalga riskine dikkat çekiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 1 Eylül itibari Türkiye’de toplam korona virüsü bulaşan hasta sayısı 270 bin, hayatını kaybeden kişi sayısı ise toplam 6 bin 370 kişi. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak paylaşılan veriler ise güvenilirlik konusunda sınav vermeye devam ediyor.

‘BİZE VERİLEN RAKAMLAR NEYSE ONU BİLİYORUZ

’ Gazete Duvar’a konuşan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman’a göre Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi günlü verilere bakıldığında bir başarı söz konusu ama açıklanan verilerin ne kadar doğru olduğu konusunda bütün tabip odalarının şüpheleri var. Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan verilerin tabip odalarının verileriyle eşleşmediğinin altını çizen Ardaman, “Bizim karşılaştığımız vaka sayılarında ciddi artış söz konusu. Yaptığımız incelemelere göre vaka sayılarının daha fazla olması gerekiyo Özellikle bayram sonrasında ciddi miktarda artış var. Sadece bir doktor günlük olarak 7-8 vaka tanısıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun yansımalarının daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece bize verilen rakamlar neyse onu biliyoruz” açıklamasında bulundu.

‘ÖNCELİK SAĞLIK DEĞİL, EKONOMİ’

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bakıldığında Kocaeli genelinde vaka sayısının yoğunlaştığı ilçeler arasında fabrikalaşman yoğun olduğu Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca yer alıyor. Bütün dünyada önceliğin sağlık değil, ekonomi olduğuna dikkat çeken Ardaman, “Fabrikalarda insanlar yan yana çalışıyor, dolayısıyla bir çalışanda virüsün ortaya çıkması bulaşı kolaylaştırıyor. Çalışma sırasında sosyal izolasyona çok dikkat edilemediği için vaka sayılarının artması çok doğal. Bütün dünyada öncelik ekonomi olmuş vaziyette, ilk başlarda korona virüsü ortaya çıktığında hemen hemen bütün ülkelerde çalışma durduruldu. Hiç bir yere turistik bir ziyaret yapılamadı. Hatta uçaklar iptal edildi ama gelinen bu noktada, artık bütün turizm açılmış vaziyette fabrikalar çalışıyor vaziyette tüm dünyada böyle.

Bir bakıma ‘Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir’ vaziyetine döndü” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

17 − = 12