Kocaeli’deki Fazla Vakanın Nedenlerini Açıkladı

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kocaeli’de vaka sayısının yüksek olmasının nedenini yurt dışı ve sosyal temasın yüksek olması olarak açıkladı

Koca açıklasında şu ifadelere yer verdi:

Corona virüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgınla mücadelede yeni aşamaya geçtik. Hepimiz virüs tehdidi altındayız. Güçlü birliği içinde olmalıyız. Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek zorundayız, dayanışma içinde olmak zorundayız. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Ankara gibi şehirler yurt dışı gidiş gelişleri ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir. Sokağa çıkma konusunda özellikle kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamalara uyulması gelecek günlerin kaderini etkileyecektir. Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk. İzolasyon kuralına şimdi şehir şehir uymak zorunludur. Şimdi tam bir dayanışma içinde olmak insan sağlığını korumak için özveride bulunma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizde buluştuğumuz ortak payda insanın sağlığıdır.

Bakan Koca, Covid-19’un yoğun olduğu iller arasında Kocaeli’yi de saydı. Koca, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Sakarya’da yoğunluk olduğunu ifade ederken, harita da gösterdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

65 − = 62