Kılıç “Emeklinin zam oranı yüksek olmalı”

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ocak ayında verilecek olan emekli maaş zammı ile ilgili olarak dernek binasında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, “Tüm ümidimiz, 3 Ocak tarihinde açıklanacak zam oranının yüksek olması yönünde” dedi.

ADALETLİ ZAM SAĞLANMALI

Başkan Kılıç, konu hakkında düşüncelerini ifade ederek “Emeklilerimizin maaşları ile ilgili olarak belirtmek istediğimiz birtakım durumlar var. Öncelikle emekli maaşları arasındaki farka değinmek istiyoruz. Az maaş alan emeklimiz ile yüksek maaş alan emeklimiz arasında bir uçurum söz konusu. Bu uçurumun artmaması adına daha adil bir zam beklentisi içerisindeyiz. Bazı arkadaşlarımız, bin liraya yakın bir emekli maaşı alıyor. Bunu biraz daha arttırmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

YÜZDE 10 ZAM BEKLİYORUZ

Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Ocak ayında maaşlarımıza yapılacak zam oranı belli olacak. Emekliler olarak maaşlarımıza, kabul edilebilecek bir zam yapılmasını bekliyoruz. Enflasyon oranına göre yapılacak bu zammın en az yüzde 10’un üzerinde olması yönünde bir beklentimiz var. Son dönemde elektriğe, doğalgaza verilen zamları gördükten sonra bu tür bir zammı hak ettiğimizi düşünüyoruz. Tüm ümidimiz, 3 Ocak tarihinde açıklanacak zam oranının yüksek olması yönünde. Verilecek zam oranının bizleri memnun etmesini temenni ediyoruz” dedi.

İNTİBAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Kılıç, açıklamasının sonunda “2000 yılı ile 2008 yılları arasında emekli olan arkadaşlarımız, intibak yasasından yararlanamadı. Bundan dolayı maaşlarda bir azlık söz konusu. Bunun tüm emeklilere verilmesi, yani 2000 ile 2008 yılları arasında emekli olan arkadaşlarımızın da intibaktan faydalanması amacıyla yapılan çalışmalar sürüyor. İntibakın çıkması durumunda 2000 ile 2008 yılları arasında emekli olan arkadaşlarımızın maaşlarında iyileşme söz konusu olacak. İntibak ile ilgili olarak konunun meclise gelmesini istiyoruz. İntibak emeklilerimizin hakkı ve onların da bu haktan yararlanması adına tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

46 − 39 =