101 ADAY ADAYI TEMAYÜL DE YARIŞTI

 

 

AK Parti’de aday adayı başvuruların tamamlanmasının ardından sıra temayül yoklamasına geçildi. Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen temayül yoklamasında aday adayları kıyasıya yarıştı.

 

 

 

 

 

 

1685 KİŞİ OY KULLANACAK

1685 kişinin oy kullanma hakkı bulunduğu temayülde başkanlık divanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkan vekili Abdullah Eryarsoy AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Gençlik Kolları MKYK üyesi Bilal Top ve Kadın Kolları MKYK üyesi Çiğdem Koncagül bulundu.

KİMLER OY KULLANDI?

Üyeliği devam eden genel merkez parti kurucular kurulu üyeleri, il yönetim kurulu başkan ve üyeleri, il gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri, il demokrasi hakem kurulu başkan ve üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan eski il başkanları ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, parti üyesi büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları, parti üyesi il, ilçe ve belde belediye meclisi üyeleri, parti üyesi il genel meclisi üyeleri, belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belde gençlik ve kadın kolları başkanları, köy ve mahalle başkanları, parti üyesi, 22, 23, 24, 25 ve 26. dönem aday adayı olmayan milletvekilleri teşkilat temayül yoklamasında oy kullanacak.

BU BİR ÖN SEÇİM DEĞİL

Temayül yoklamasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayırlı olsun. Temayül bu bir seçim değil. Yüzde yüz ben şu kadar oy aldım diyecek bir şey değildir. Teşkilatımızın düşünceleri ile ilgili bir karar ve değerlendirme alınacağını görüyoruz. Bu bir ön seçim değil, temayüldür” dedi.

TEMAYÜLÜN ÖNEMİ VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, “Bugün yapılacak olan temayül yoklamasının hayırlı olmasını diliyorum. Temayül yoklaması yapıyoruz. Aday adaylarını böylece desteği görüyoruz. Bu tek tercih değil. Bununla beraber anket çalışmaları yapılıyor. Genel merkez başka kriterler de belirtiyor. Bu temayül yoklaması AK Parti’de başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Temayülün önemi vardır” şeklinde konuştu

ZİHNİYET DEĞİŞİMİDİR

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan seçimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Şentop, “24 Haziran’da seçim çok önemli. Tarihimizde ilk defa milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa yapılacak. Bu sistem çok önemlidir. AK Parti’nin Türkiye’de iktidara geldiği bugüne kadar çok önemli çalışmalar var. Ama en önemli değişim zihniyet değişimidir. Türkiye’de darbeler sonrasında kurulan bir anayasal sistem var. AK Parti iktidara geldikten sonra harekete geçti. Aday adayı kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Print

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 − = 61