KAYMAKAM ALTINTAŞ’TAN ÖNEMLİ ŞARBON AÇIKLAMASI

 

 

 

 

 

Gölcük’ün Hasaneyn Köyü’nde meydana gelen, büyük baş hayvanda ve Hayrettin Akman adlı vatandaşta görülen Şarbon Hastalığı ile ilgili Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş önemli açıklamalar yaptı. Şarbon virüsüne Hasaneyn Köyü’nde rastlandığını belirten Altıntaş, tüm gerekli önlemleri aldıklarını bölgede aşılama yapıldığı belirtti.

 

 

 

 

Gölcük’ün Hasaneyn Köyü’nde meydana gelen, büyük baş hayvanda ve Hayrettin Akman adlı vatandaşta görülen Şarbon Hastalığı ile ilgili Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş önemli açıklamalar yaptı. Şarbon virüsüne Hasaneyn Köyü’nde rastlandığını belirten Altıntaş, tüm gerekli önlemleri adıklarını, konuyla ilgili önemli bir sıkıntının olmadığını köy ve çevresinde bulunan hayvanlara 1395 doz aşı yapılacağını belirtti.

AŞILAMA FAALİYETLERİ BAŞLADI

Şuan için korkulacak bir durum olmadığını, devletin tüm kademeleriyle bölgede olduğunu ve gerekli önlemleri aldığının altını çizen Altıntaş ayrıca şunları söyledi: “Sağlıkla ilgili sorunları çözmek bizim asli görevimiz. Şuanda ekiplerimiz yaptıkları incelemeler ve tespitler neticesinde Hasaneyn Köyü’nde Şarbon mikrobuna rastlandı. Ona uygun olarakta sağlık ekiplerimiz gerekli tedbirleri almaya başladı. Bugün saat 12:00’den sonra aşı temini edildi. Köy genelinde aşılama faaliyetlerine başlandı. Gerek idari, gerekse adli soruşturmada devam ediyor. Karantina uygulaması sürüyor. İlk etapta 15 gün sürecek. Aldığımız tedbirler neticesinde her hangi bir sıkıntı da olmadan, hastalığın kuluçka evresini ve yayılmasını izleyerek, hasarsız, hayvan kaybına neden olmaksızın olayı kontrol altına almayı planlıyoruz. Şuana kadarda bir mal kaybı yok. Aşılama çalışmaları da başladı. Vatandaşlarımız bu konuda bilinçli olsunlar. Bu hastalıkla ilgili yaşandığında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiği ortada” dedi.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HALK SAĞLIĞI

Bölgede hayvancılığın önemli bir ekonomik boyutunun olduğuna dikkat çeken Kaymakam Altıntaş, ayrıca şunları söyledi: “Dedikodu ile kimse hareket etlememeli. Bölgede önemli yatırımlar var. Bizim için tabiki önemli olan halkımızın sağlığı. Kimsenin zarar görmeden sorunun  çözülmesi önemli önceliğimiz. Onun içinde herkes duyarlı olsun. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz çalışıyor. Ne gerekiyorsa yapılacak. Sorunun çözülmesi için hızlı bir şekilde çalışılıyor. Tüm köylerde sıkıntının olduğu gibi bir durum yok. Sadece Hasaneyn ile ilgili bir sorun var. Biz tabi ki önlem almak adına çevrede de aşılama yapacağız. Adli ve idari soruşturma sürecek. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 73 = 77