Kartepe Uzunçiftlik Kule Deresi ıslah ediliyor

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Kartepe Uzunçiftlik Kule Deresi’nde ıslah çalışmaları yürütüyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte meydana gelen ani yağışlara karşı yağmursuyu altyapısı ile yüzey sularının aktığı derelerde ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Kurum, bu kapsamda Kartepe ilçe sınırlarında yer alan Uzunçiftlik Kule Deresi’nde ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

2004 yılından bu yana İl genelinde 678 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı ile terfi merkezleri inşa ederek işletmeye alan İSU Genel Müdürlüğü, yerleşim alanları içerisinde yer alan ve yüzey sularının aktığı onlarca derede de 90 km uzunluğunda ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan yağmursuyu yatırımları ve dere ıslahları ile birlikte ani yağışların insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmaması için önemli korunma sağlandı.

120 METRE ISLAH

Yatırım programı kapsamında yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Uzunçiftlik Çelik Halat bölgesinde yer alan Kule Deresi’nde ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. D100 ile TEM Karayolu yanında olan ve yerleşim alanları içerisinden geçen derede, taş duvar olarak ıslah çalışmaları yapılıyor. Çift taraflı taş duvar olarak inşa edilen Kule deresinde, toplam 120 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek.

TEHLİKE OLUŞTURMAYACAK

Kısa bir süre içinde tamamlanması hedeflenen ıslah çalışmaları ile birlikte Kule deresinde yüzey sularının düzenli akışı sağlanarak bölgedeki yerleşim alanları ile insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

51 − = 48