“ESNAF VE PAZARCI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

 

 

 

 

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Durmuş ve yönetimini ziyaret etti. Karaosmanoğlu ziyarette yaptığı açıklamada, “Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman esnaf ve pazarcı kardeşlerimizin yanındayız. Yapabileceğimiz bir şey olduğunda, bildiğiniz gibi ne gerekiyorsa, yasalar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Gölcük Esnaf Odası Başkanı, Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Necmi Kocaman ve yönetimini ziyaret etti. ‘’Teknoloji çağındayız ve çağın gerisinde kalmamak için esnafımızla birlikte yapmamız gereken şey hep birlikte yenilenmedir’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması için de çalışacaklarını ifade etti. Karaosmanoğlu ayrıca, “Bizim kültürümüzde esnaf denilince, güven veren, sözüne, işine ve sanatına sadık; mahallenin ve çevresinin hamisi, dürüst, ahlâklı kısacası örnek bir şahsiyet olarak algılanır” dedi.

 

“ESNAF VE PAZARCI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

‘’Binlerce yıldır bu topraklarda esnaflık, sadece bir ticari faaliyet olmanın ötesinde görülmüş, atalarımız asayişten çevre düzenine kadar esnafa güven duymuşlardır’’ vurgusunu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Hatta Ahilik teşkilâtı ile kentlerin sadece ekonomik yapısı değil; aynı zamanda kültür ve ahlâk anlayışı da şekillendirilmiştir. Bugün de esnafımız, halen sosyal konularda ve ahlâk anlayışıyla, toplumumuzun en önemli kesimlerinden birisidir. Seyyar ve pazarcı esnafımızı da bundan ayrı düşünemeyiz. Bir mahallenin bir sokağın, kısacası hemşerilerimizin ihtiyacının karşılanmasında yaptığınız katkı asla göz ardı edilemez. Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman esnaf ve pazarcı kardeşlerimizin yanındayız. Yapabileceğimiz bir şey olduğunda, bildiğiniz gibi ne gerekiyorsa, yasalar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİZLER MİLLETİMİZİN VE ESNAFIMIZIN HİZMETKÂRIYIZ”

Dükkânından, sokağından, mahallesinden başlayarak şehrinin ve ülkesinin huzurunu güvenliğini düşünen, bunun için mücadele eden esnaflara çok teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizler milletimizin ve esnafımızın hizmetkârıyız. Kentimizdeki esnaflarımızın beklentilerine dönük adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bizler ülkemizin esnaflarıyla kalkınacağını biliyoruz. Her adımımızı buna göre atıyor ve esnaflarımızı destekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı. Görüşmede karşılıklı fikir alışverişi de yapıldı.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 5 = 12