CHP’nin işçi kıyımı isyan ettirdi Açlık grevi yapacaklar

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı İdris Ersoy, “Elbette ki bizi de ilgilendiriyor. Bireysel bir durum söz konusu değil, alınacak ortak kararın ardından biz de açlık eylemine katılacağız” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası’nın başta Bolu ve İzmit Belediyelerinde olmak üzere diğer birçok belediyede işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla düzenlediği “Emek ve Adalet Yürüyüşü”nden sonuç alınmadığını belirterek, taleplerinin karşılanmaması halinde Kurban Bayramı’ndan sonra açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

16 BİN İŞÇİ ATILDI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Konfederasyon Genel Merkezi’nde düzenlenen Hak-İş Başkanlar Kurulu’nun basına açık bölümünde, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin hemen ardından CHP ve HDP’nin kazandığı belediyelerde üyelerine yönelik baskının söz konusu olduğunu aktaran Arslan, bu baskıların tüm ikazlarına rağmen devam ettiğini söyledi. Yerel seçimden sonra 115 iş yerinde konfederasyonlarına bağlı sendikalardan 16 bin 585 kişinin istifa ettirildiğini bildiren Arslan, CHP ve HDP’li belediyelerdeki 766 arkadaşlarının da işlerini kaybettiğini vurguladı.

İŞÇİLER İŞE İADE EDİLSİN

Baskıların sona erdirilmesi, işten çıkartılanların iadesi ve devam eden toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılması konusunda mücadele yürüttüklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Bolu başta olmak üzere birçok belediyede işten çıkartılan arkadaşlarımızın işe dönmesi için Hizmet-İş Sendikası Bolu’dan Ankara’ya yürüdü. Yaklaşık 6 bin işçinin katıldığı bu yürüyüş, CHP Genel Merkezi önünde sona erdi. Maalesef sonuç elde edilemediği için ikinci bir süreç devam etmektedir. Bolu Belediyesindeki eylemler devam ediyor. Belediyelerdeki işe iadeler konusunda taleplerimiz karşılanmazsa Kurban Bayramı’ndan sonra açlık grevine başlayacağız” dedi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Hizmet- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, alınacak karara kendilerinin de katılacağını söyledi. Ersoy, “Açlık grevi nerede yapılacak bize bildirilecek. Bu karar tüm şubelerimizi kapsıyor” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

46 − 37 =