KARDEŞ İZNİK’TE GÖLCÜK SERGİSİ

 

Gölcük Belediyesi kardeş şehir İznik´te düzenlediği Resim sergisi ile Gölcük’ün değerlerini sanat severlerin beğenisine sundu. Serginin açılışını Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın birlikte yaptılar.

 

 

 

 

İznik Milli İrade Meydanı´nda Gölcük Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Ressam Banu Devrim Atölyesi´nin hazırlamış olduğu Gölcük´ün tarihine ışık tutan eserler sergilendi. Serginin açılışını Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Gölcük İznikliler Derneği Başkanı Hasan Basri Başbay ve kent konseyi yetkilileri birlikte gerçekleştirdiler.

BAŞKAN SARGIN ÇOK MEMNUN

Açılışta konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın her iki ilçenin kardeşlik ilişkilerine vurgu yaparken misafirlerini İznik´te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sargın konuşmasında “ Yarın başlayacak olan İznik Çini, Sanat ve Folklör Festivalinin ilk gününde kardeş şehrimiz Gölcük Belediyesi bizleri yalnız bırakmadılar. Güzel bir sergiyle başlangıç yaptılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, dostluğumuzu bir ömür boyu sürdürmemizi nasip etsin” dedi.

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ OLAN İKİ İLÇEYİZ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Biz kardeş şehir İznik’te olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sınır komşusu olmaktan öte gönül birlikteliği olan iki ilçeyiz. Çok yakın zamanda meclis kararları alarak kardeş şehir olarak bunu resmileştirdik. Yarın başlayacak olan uluslararası festivallerinin başarıyla sonuçlanmasını diliyorum. Bu kardeşliğimizin daima birliktelik içerisinde ve mutluluk içerisinde süreceğine olan inancım tamdır. Gösterdiğiniz misafirperverlikten ötürü de teşekkür ediyorum” dedi.

ÇÖP ADAM ÇİZEMEYENLER EN GÜZEL PORTRELERİ YAPIYOR

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş da böylesine güzel bir serginin böylesine güzel bir ilçede açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederlerken, ev sahipliği dolayısıyla İznik Belediye Başkanı Osman Sargın´a da teşekkürlerini iletti. Ressam Banu Devrim ise açıklamasında “Sekiz yıl önce yerleştiğim Gölcük´te amacım daha çok insana sanat aşkını aşılamaktı. Yıllar boyu resim yapmak istemiş ama türlü nedenlerle ertelemiş yetişkinlere bu imkanı sağlayan Belediyeler ve Halk Eğitim Merkezlerine teşekkür borçluyuz. Çöp adam bile çizmeyi hayal edemeyen insanlar şimdi en güzel portreleri yapabilmektedir” dedi. Açılış sonrasında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İznikliler Derneği Başkanı Hasan Basri Başbay ve kent konseyi yetkilileri birlikte resim sergisini gezdiler.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1