İŞTE KOCAELİ’DE RİSK TAŞIYAN 6 İLÇE

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Hayat Eve Sığar programında Korona virüs yoğunluk haritaları güncellendi

İŞTE DURUMUMUZ

Sağlık Bakanlığının uygulaması olan Hayat Eve Sığar’da yoğunluk haritaları yer alıyor. Tüm ülke genelinde durumu gösteren bu haritalar bugün itibarı ile yeniden güncellendi. Güncellenen yoğunluk haritasına göre Kocaeli’de durum günden günden güne iyiye gidiyor. Ancak bazı ilçelerimizde risk kesinlikle devam ediyor. İşte son durumumuz…

İZMİT RİSKLİ

Kocaeli’de şu an itibarı ile haritası iyi durumda gözükse de 6 ilçemiz hala risk gurubunda. Bunların ilki İzmit. İzmit’te Korona virüs tehlikesi her ne kadar iki hafta önceye göre azalmış olsa da kesinlikle geçmiş değil. Zaten haritalardan da net bir şekilde bu gözüküyor.

DERİNCELİLER DİKKATLİ OLMALI

Bir diğer riskli ilçelerimizden birisi Derince. Derince’de de geçmiş haftalardakinin aksine haritaya bakıldığında kırmızı renkler gözükmüyor. Ama geniş bir alanda Korona virüs riskinin taşındığını Sağlık Bakanlığının uygulaması bizlere söylüyor.

DİLOVASI

Korona virüs yoğunluk haritasına göre riskli ilçelerden biri. Haritada Dilovası merkez Diliskelesi bölgesinde riskin devam ettiği gözüküyor. Bu sebeple Dilovası’nda tedbiri elden bırakmamak gerek.

TEHLİKELİ

Kocaeli’de Korona virüsün en çok görüldüğü ilçe Gebze olmuştu. İstanbul’a yakın olması sebebiyle de bu pandemiden fazlaca etkilenen Gebze’de hala işler düzelmiş değil. Bu sebeple gevşemeden tedbirlere uyarak hayatımızı devam ettirmemiz gerekiyor.

YAKIN İLÇELER

İstanbul’ya yakın iki ilçemiz Darıca ve Çayırova’da da henüz işler düzeldi diyemeyiz. Korona virüs vaka sayısında ve yoğunluk haritasında düşüş gözlense de bu iki sebep riskin geçtiği manasına kesinlikle gelmiyor. Çünkü ha’laa hayat eve sığar…

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 82 = 83