Karabulut “Kahramanlarımız Sağlık Çalışanlarımızdır”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, basın mensuplarıyla Zoom programı üzerinden online bir toplantı gerçekleştirdi. Kaymakam Karabulut,  Gölcük’ün Covid-19 sürecinde başarılı bir sınav verdiğini vurgulayarak, “Covid-19 sürecinin kahramanları Sağlık Çalışanlarımızdır” dedi.

Kaymakam Karabulut, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Zorlu bir 2020 yılı geçirdik. Gölcük’te ne yazık ki Korona virüsten ne yazık ki can kayıplarımız oldu. Kasım ayında Korona vaka sayıları arttı. Hatta en yüksek pik sayısına ulaştık. Fakat alınan kısıtlama ve önlem kararları ile birlikte Covid’de yüzde 70-80 oranında düşüş yaşandı.  Tüm temennim bu hastalığı tamamen yenmemiz, ülkemizde ve ilçemizde bitirmemiz’ dedi.

Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Karabulut, ‘Biliyorsunuz ki bu süreçte mesai arkadaşımız olan İlçe Müftümüzü de Koronadan kaybettik. Müftümüz görev anlayışı ile en iyi çalışma arkadaşımızdı. Kendisi Mart ayında yaş haddinden emekli olacaktı. Vatandaşları bilgilendirme konusunda tercihini görevinin başında kalmaktan yana kullandı. Ama maalesef bu hastalıktan hayatını kaybetti. Korona virüsten ne yazık ki birçok alanda kişi hayatını yitirdi. Ümit ederim kayıplarımız en asgariyeye iner’ şeklinde konuştu.

Kaymakam Karabulut, ‘Bizler bu süreçte çalışmalarımızı her zaman en üst düzeyde tuttuk. Bu hastalığın ülkemizde ve ilçemizde görülmesiyle birlikte yapılacak çalışmaları planladık. Sayın Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer beyefendi ile sahada bulunarak vatandaşlarımızı bilgilendirme hususunda aktif bir rol aldık. Amacımız vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerleri bertaraf etmekti. Bu süreçte en önemli alanların başlında Pazar yerleri geliyordu. Bizler bu süreçte hafta da pazarları gezdik. Pazar yerlerini yerinden gözlemleme fırsatı bulduk. Çarşamba pazarı çok yoğun olan semt pazarlarının başında geliyor. Özellikle orada da kontrolü sağladık. Bu süreçte kurallarımıza uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurallara uymayan  vatandaşlarımıza anında cezaları uyguladık. Biliyorsunuz ki bizler her hafta yapılan çalışmaları siz değerli basın mensuplarımızla paylaşıyoruz. Bu süreçte basın mensuplarımızdan çok destek aldık. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli vatandaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum; bu süreçte ne kadar istemesekte farklı bilgi kirliliği vardı. Siz basın mensupları sayesinde kamuoyuna gerçek bilgileri paylaştık. Bunun da vaka sayılarının düşmesinde önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum.’

Korona sürecinde Vefa Destek Grubunun çalışmalarına dikkat çeken Kaymakam Cengiz Karabulut, ‘İnsana olan sevgi ve saygı anlayışının en güzelini pandemi sürecinde yaşadık. Bu süreçte Vefa Destek Gruplarımıza katılmak isteyenler oldu. Kendilerini seve seve kabul ettik. Vefa Destek Gruplarımızda yer alan arkadaşlarımız Haziran sonuna kadar çok yoğun çalıştı. İkinci kısıtlama döneminde de Vefa Sosyal Grubuna olan ilgi ilk dönem olmasa da iyi oranda.  Vefa Destek Grubunda yer alan arkadaşlarımız bu süreçte 50 bine yakın vatandaşımızın talebini karşıladı. Danışma hizmeti, maaşını almaya gidemeyen, markete gidemeyen birçok vatandaşımıza destek olundu’’ dedi.

Sağlık Çalışanlarının bu sürecin kahramanı olduğunu belirten Kaymakam Karabulut, şunları ifade etti: ‘Sağlık çalışanların ayrı parantez açmak isterim. Bu süreçte çok yoğun çalıştılar.  fizlasyon çalışması evde izole olan hastaların takibini yaptılar teşekkür ederim. Bu arkadaşlarımıza zaman zaman Milli eğitim ve Müftülükten arkadaşlar eşlik ettiler. Bu hastalığın ekonomik boyutu oldu. Bazı işletmelerimiz uzun süre kapalı kaldı. Devletimiz onlara destek olmaya çalıştı. Vatandaşımıza çok ciddi katkı sağlandı. Devletimizin imkanlarını seferber ettik. Bu süreçte tabi ki Hayırsever vatandaşlarımız bizlere destek oldu. Kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bizler toplum ve millet olarak dayanışmayı, birbirimize destek olmayı yaşam felsefesi haline getirmiş bir toplumuz. Ziyaretliler Derneğimiz de bu süreçte 400-450 aileyi sıcak yemek ulaştırıyor. Yeni yıl öncesi 420 vatandaşımıza da 600 yardım gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde 250 aileye gıda kolisi hazırladık. Ekonomik sıkıntıyı Devlet Vatandaş elbirliği ile atlatmaya çalışıyoruz. Esnafımıza destek paketini Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıkladı. Savaş hali olmasa da milli bir seferberlik içindeyiz. Salgın hastalık toplumu ne yazık ki her yönüyle etkiliyor’ diye konuştu.

Son olarak yeni yıl temennisini dile getiren Kaymakam Karabulut, ‘2021 yılında güzel günlerin gelmesini diliyorum. 2021 yılı inşallah ülkemizde ve ilçemizde güzel geçsin. Biliyorsunuz ki aşı ülkemize girdi. Aşılamanın başlamasıyla birlikte yeni yılı daha güzel, sağlık konusunda özgürlüğümüze kavuştuğumuz yıl olarak geçirmeyi diliyorum’ dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 71 = 80