‘ERKEN SEÇİMİN KAÇINILMAZ OLDUĞUNU SEZİNLEDİK’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Zafer Haftası, memur ve memur emeklisine verilen maaş zam oranı, esnafın durumu ve partilerinin yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bugün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, yaptığı açıklamada “Milletimizin işgal kuvvetlerine karşı mücadelesindeki Zafer Haftası’nın başlangıcı olan Büyük Taarruz’un 99. yılında, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Gerçek manada yüzde 40-50’lerde seyreden enflasyon karşısında, memur ve memur emeklisine yapılacak olan yüzde 5+7’lik zam, inanıyorum ki memurlarımızı tatmin etmemiştir. Çünkü elektriğe yapılan yüzde 15, doğalgaza yapılan yüzde 12’lik zamlar karşısında memurlarımıza verilen bu zam, oldukça komik kalmaktadır. Hükümet, vatandaşımızın gelir düzeyini yükselteceği yerde yandaş şirketlerinin gelirini yükseltme eğilimindedir. Bugün işsizliğin devamlı yükseldiği, birçok iş yerinin kepenk kapattığı, ekonominin iflas ettiği bir ortamda memur ve memur emeklisine verilen bu zam, adeta sadaka mahiyetindedir. Sanki elektrik, su ve doğalgaza hiç zam yapılmamış, kira artış oranları sıfıra çekilmiş bir ortamdayız ki herhalde bu hükümet, memuruna ve memur emeklisine bu zammı layık gördü” dedi.
Başkan Gürel, okulların açılmasına kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasını doğru bulmadığını ifade ederek “Bir buçuk sene boyunca, pandemi döneminde kapalı olan okullarımız nedeniyle kırtasiye esnafımız, neredeyse iflas bayrağını çekmekteydi. Onların, kendini toplama zamanı olan okulların açılmasını dört gözle beklediği bir dönemde, zincir marketlerin de kırtasiye işine girmesi, yıllardır dile getirmemize rağmen esnafımıza darbe vurmaktadır. Bunların bir an önce düzenlenip esnaflarımızın korunması gerekmektedir. Halkımızın da ucuz diye kalitesiz ve sağlığa zararlı bu ürünlerden kaçınması gerekir” diye konuştu.
Açıklamalarına devam eden Başkan Gürel, “Örgütler olarak seçimler olmamasına rağmen halkımızın içine karışarak sorunları bizzat dinlemekteyiz. Bu çalışmalarımızda milletvekillerimiz de bizlere destek vermektedir. Bu bağlamda Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Tahsin Tarhan’ın da katılımı ile ilçemizde bir dizi ziyarette bulunduk. Devamını da getireceğimiz bu ziyaretlerimizi Saraylı, Örcün, Yukarı Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, İhsaniye ve Hamidiye mahallelerimizde gerçekleştirdik. Halkımızdan olumlu yönde dönüşler alarak adeta erken seçimin kaçınılmaz olduğunu sezinledik. Bu çalışmalarımızı parça parça, tüm mahalle ve muhtarlarımızı ziyaret ederek tamamlayacağız. Her muhtarımıza öncelikle uğrayıp sorunlarını en yetkili ağızdan dinleyeceğiz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 8