“Kadınlarımızın elde ettiği başarılar her geçen gün artıyor”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977’de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, milletimizin tüm fertleri için büyük bir güven kaynağıdır. Kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Millet ve Devlet yapımızın odağında yer alan tüm zor şartlarda fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Yenilenen ve geliştirilen yasal düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınlarımızın mevcut sıkıntıları daha da azalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere,  fedakârlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgilerimi ve selamlarımı sunarım

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

95 − = 90