İYİ PARTİ’NİN KİMİNLE İTTİFAK YAPABİLECEĞİNİ AÇIKLADI

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman haftalık olağan basın toplantısında, İYİ Parti’nin Saadet Partisi ile ittifak yapabileceğini açıkladı. Kaman, “Bugün Genel Başkanımız Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesi olacak ve gündem ittifak olacak” dedi.

 

 

 

 

İYİ Parti Serdar Kaman, il binasında yaptığı haftalık olağan basın toplantısında CHP ile yaptıkları ittifakın ardından Saadet Partisi ile de ittifak yapacaklarını açıkladı. Kaman konu ile ilgili olarak, “Bu siyasi hamleler sadece CHP ile yürütülen iş birliği şeklinde kalmayacak. Bugün Genel Başkanımız Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesi olacak ve gündem ittifak olacak” dedi.

DERS KİTAPLARINDA YER ALACAKTIR

Kaman açıklamasında, “Biliyorsunuz şu anda gündemimizde seçim var. Bütün seçimle ilgili haberlerde 15 vekilin CHP’den İYİ Parti’ye katılması gündemde yerini almaktadır. Bunu Güneş Moteli olayıyla karşılaştırıyorlar. Çünkü Güneş Moteli olayında siyasi taviz söz konusuydu. Transfer edilen vekillere özel bir statü tanınmış bakanlık teklif edilmişti. Burada ise tam tersi bir söz konusudur. CHP’nin milletvekilleri demokrasi adına bize katılmışlardı. Bu geçişler demokratik kanalın açılması adına önemli bir siyasi hamledir. Milletvekili kiralama olayı değildir.  Türkiye demokrasisinin işletilmesi adına kendi istekleriyle gelmişlerdir. CHP’ye demokrasi adına yaptıkları kahramanlık dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Bu siyasi hamle Türk siyasi tarihinde demokrasi adına neler yapılabileceğinin bir göstergesi olarak tüm belgelerde ve ders kitaplarında yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLARIMIZ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Kaman açıklamasını, “Bu siyasi hamleler sadece CHP ile yürütülen iş birliği şeklinde kalmayacak. Bugün Genel Başkanımız Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesi olacak ve gündem ittifak olacak. Bu toplantının hemen ardından da genel idare kurulu toplantısı yapılacak. 24 Haziran seçimleri için bir yol haritası çizilecektir. Zamanın dar olması bütün bu çalışmaların adeta bir fırtına hızıyla ilerlemesine neden olmaktadır. Aday adaylarımızda ortaya çıkmaya başlamıştır. Öncelik olarak benimle görüşmelere başlamaktadırlar. Bu görüşmelerin ardından kendilerini basına tanıtacaklardır” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 + = 60