ISIRDI MI 15-20 GÜN GEÇMİYOR

 

 

Bir, iki aydır ilçemizde sivri sinek şikayetleri artış gösterdi. Bu sivri sineklerin ısırdıkları yer kaşıdıkça yaraya dönüşürken, 15-20 gün geçmiyor, alerjik bir bünyeye sahip olanlarla ise morarma ve şişliğe yol açıyor. İlaçlama yapılsa da yetersiz kalırken, vatandaşlar daha fazla önlem alınmasını istiyor.

 

 

 

 

Gölcük’te yeni ortaya çıkan ve bir, iki aydır vatandaşların hayatını kabusa çeviren sivri sinek sorunu devam ediyor. Bu sivri sineklerin ısırdıkları yer kaşıdıkça yaraya dönüşürken, 15-20 gün geçmiyor, alerjik bir bünyeye sahip olanlarla ise morarma ve şişliğe yol açıyor. Gölcük Belediyesi geceleri belli noktalarda ilaçlama yapsa da, özellikle son bir aylık süre içinde vatandaşların sivrisinek şikayeti artış göstermeye devam ediyor. İnsanlar şikayetlerini sosyal medya hesaplarından paylaşırken, sivri sineklerin ısırdığı yerlerin çok geç geçtiğini dile getirip, hasta olmaktan korkuyorlar.

 

SEL BASKINLARINDAN MI KAYNAKLANDI?

Bazı vatandaşlar bu artışı mücadelenin yeterli olmamasına bağlarken, bazı vatandaşlar ise son aylarda ilçemizde sık görülen ani sel baskınlarında kanalizasyon sistemlerinin taştığını, sivrisinek ve diğer haşeratlardaki artışın bundan kaynaklandığını dile getirdi. Mahalle muhtarları ise vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belediyeye başvurarak mahallelerinin ilaçlanması için girişimlerde bulunuyor ama ilaçlamalar şikayetleri önlemezken, sivri sinek istilası ağırlıklı olarak Şirinköy ve Değirmendere’de devam ediyor.  Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

51 − 46 =