İŞTE KOCAELİ´NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Belediyesi Başkanları resmi olmayan sonuçlara göre belirlendi. AK Parti 12 İlçede kazanırken ve büyükşehirde kazanırken Millet İttifakı’nın İzmit için ortak adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’i kazandı.

KOCAELİ BELEDİYE BAŞKANLARI KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, yüzde 55,31 oy alarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Millet İttifakı’nın Büyükşehir için gösterdiği Serdar Kaman ise yüzde 32,57 oy alarak seçimi kaybeden isim oldu.

GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANI ALİ YILDIRIM SEZER

AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer,  Gölcük Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

AK Parti’ni oylarını arttırdığı bir diğer ilçe ise Gölcük oldu. 2014 yılında yüzde 45.40 oy alan AK Parti, 31 Mart seçimlerinde oy oranını 51.73’e yükseltti. Ali Yıldırım Sezer ilçede 50 bin 336 oy aldı. Sezer, başkanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm Gölcük’ün başkanı olacağım. Adil ve adaletli olarak hizmetlerimi yürütmeye devam edeceğim. Tüm Gölcük Halkımızı yürekten kucaklıyorum” dedi.

KANDIRA BELEDİYE BAŞKANI ADNAN TURAN

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan oldu. AK Parti Kandıra’da da oylarını arttırdı. 2014 seçimlerinde yüzde 51.31 oy alan AK Parti, bu seçimde oy oranını yüzde 57.54’e yükseltti. Adnan Turan’ın aldığı oy ise 18 bin 358 oldu.
Adnan Turan yaptığı açıklamada, “Tüm vatandaşlarımızdan ve bizim için gecesini gündüzüne katarak çıktığımız bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmayan cumhur ittifakının belediyeciliği anlamında tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Kandıra’yı birlikte geleceğe taşıyacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.‘’ dedi.

BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANI YASİN ÖZLÜ

52,52 oy oranı ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü oldu. En yakın rakibi Zafer Mutlu 35,87 ile seçimi kaybeden taraf oldu.  Yasin Özlü başkanlığıyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Bundan sonra Başiskele için çalışacağız. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYET

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediyesi Başkanı oldu. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Sibel Gönül’e yaklaşık 8,700 fark atan Hürriyet, “Başkanlık birinci adımdı. Şimdi Kocaeli’de şampiyonluğu kutlayacağız. Bayburt’a da geleceğiz. Ben bu mücadelede yer alan herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ sol demeden memleket sevdası için bir araya geldik. Bu zafer hepimizin zaferi.  Gönül isterdi ki Kocaeli’de daha fazla belediye almak nasip olsaydı. Harika bir kampanya yürüttük hep birlikte. Bir dahaki döneme büyükşehri ya alacağız ya alacağız. Yıldırım abimizi kaybettik. Çok çalıştı ama bu sevinci göremedik. Çok üzgünüm. Bu zaferi ona armağan edelim” diye belirtti.

KARAMÜRSEL BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YILDIRIM

AK Parti’de mevcut tek aday olan İsmail Yıldırım 4. Dönem Karamürsel Belediye Başkanı oldu. Yıldırım Başkanlığı ile ilgili olarak, “Allah razı olsun Cumhur İttifakı’nın çok büyük bir başarısı. Destek veren bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Biz tabii bu saatten sonra geçmişte olduğu gibi bütün Karamürsel’in belediye başkanı olarak, tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Her şey Karamürsel için.” ifadesini kullandı.

ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANI BÜNYAMİN ÇİFTÇİ

Çayırova Belediye Başkanı AK Parti Adayı Bünyamin Çiftçi oldu. Çiftçi başkanlığı ile ilgili, “Güzel bir seçim kampanyası dönemi geçirdik. Çayırovalı kardeşlerimiz bizi bağrına bastı. 800’e yakın program yaptık. Çok güzel bir teveccüh vardı. 40 yıla yakındır Çayırova’da yaşıyoruz. Her şeyimiz burada, kurucu ilçe başkanlığını burada yaptık. Neticede çalışmamızın meyvesini aldık. Çayırova tarihinde sonuçlar böyle giderse bugüne kadar seçim kazanmış belediye başkanları arasında en yüksek oyla kazanmış olacağız” dedi.

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KOCAMAN

AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman, Kartepe’nin yeni başkanı oldu. Kocaman başkanlığıyla ilgili olarak, “”Kartepemiz bize sahip çıktı, çok net bir oranla belediye başkanı seçtiler. Kocaeli’de en yüksek oy oranıyla belediye başkanı seçilen bir kişi olarak onurluyum, gururluyum. Kartepeli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Biz Kartepe’de bize oy vermeyen seçmenleri de muhtemel seçmen olarak görüyoruz, dolayısıyla bize oy vermeyen seçmenlerin başımızın üzerinde yeri var. Bu dönemde kendileriyle daha çok ilgileneceğiz” diye konuştu.

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ

Gebze’de AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Zinnur Büyükgöz adaylığı ile ilgili olarak, “ Gebzeliler için bundan sonra çalışacağız. Gayemiz Gebze’ye en iyi hizmeti sunmak, en verimli projeleri geliştirmek olacaktır. Gebze’ye vefa borcumuzu ödeyeceğiz “dedi.

KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANI ŞENER SÖĞÜT

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Şener Söğüt seçimi kazanan isim oldu. Kocaeli genelindeki sandıkların yüzde 90’ı açılırken resmi olmayan rakamlara göre Körfez Belediyesi’nin yeni başkanı Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Şener Söğüt oldu. Açılan sandıklarda oyların 33 bin 286’sını AK Partili Şener Söğüt alırken, en yakın rakibi Millet İttifakı’nın İYİ Partili adayı Salih Recep Şirin ise 25 bin 86 oy aldı.

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ AYGÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kocaeli’de Aday Tanıtım Töreni’nde adı açıklanan Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, CHP adayı Sertif Gökçe ile uzun bir süre çok yakın oranlarla gittiyse de resmi olmayan sonuçlara göre Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu.

DARICA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER BIYIK

AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Muzaffer Bıyık yaklaşık yüzde 59 oy oranıyla Darıca Belediye Başkanı oldu. En yakın rakibi CHP adayı Yakup Törk ise yüzde 48 ile seçimi kaybeden taraf oldu.

DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR

Dilovası’nda Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç ismi ile yakın bir seçim götüren AK Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Hamza Şayir Dilovası Belediye Başkanı oldu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 65 = 68