IŞIK DIŞINDA HEPSİ BAŞVURDU

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından seçim heyecanı tüm partilileri sarmış durumda. İktidar partisi de her seçim olduğu gibi en hareketli parti durumunda.  Geçtiğimiz günlerde AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular alınmaya başladı. Aday adayları partiye gelip başvuru formunu alabilecekleri gibi internetten de formu indirebiliyorlar. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık dışında mevcut milletvekillerinin hepsi birlikte AK Parti İl Binasına gelerek başvurularını gerçekleştirdiler.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından seçim heyecanı tüm partilileri sarmış durumda. İktidar partisi de her seçim olduğu gibi en hareketli parti durumunda.  AK Parti’de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık dışındaki mevcut Kocaeli milletvekilleri, başvurularını bugün saat 11.00’de il binasına geldi. Üç dönem kuralı nedeniyle başvuru yapmayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, il binasına gelmedi.

EVRAKLARI TESLİM ETTİLER

İl binasına gelen AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ve Cemil Yaman, il başkan vekili Abdullah Eryarsoy’a evraklarını teslim etti. Milletvekillerini bu günde; eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Şemsettin Ceyhan, Şahin Talus, ilçe başkanları ve yöneticiler de yalnız bırakmadı.

 

ER MEYDANINDA ER YOK

Programda ilk olarak söz alan milletvekili Zeki Aygün, “Görev istenmez verilir mantığı ile hareket ettik. Alınan kararı uygulamak açısından seçim bizim için çok önemli. İnşallah bu bir ay içerisinde bunu yapmak için mücadele edeceğiz” dedi. Daha sonra konuşan milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise “3 yıl milletvekili yaptık. Bir darbe girişimini püskürttük. İki büyük operasyonu başarılı bir şekilde yaptık. Erken seçimin tarihi bir karar ve doğrudur. Hodri meydan dedik. Er meydanına çıkın dedik. Er meydanında er yok. Er meydanına çıkmalarını tavsiye ediyorum. Çıkanlar da er mi onları size bırakıyorum. 24 Haziran’da tek yürek olarak bertaraf edeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MİLLET BUNLARI TIPIŞ TIPIŞ GÖNDERECEK

Selamlama konuşmasının ardından konuşan milletvekili İlyas Şeker, “Kocaeli teşkilatı olarak çok iyi bir konumdayız. Türkiye ortalamasının her zaman 5-6 puan üzerinde oluyor. Her seçim önemlidir. Ama bu seçimler çok önemli. Hep birlikte bir anayasa değişikliği yaptık. Bu sisteme göre Türkiye yeni bir yapılanma olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına bir ittifak yapmaya çalıştılar. Ama başaramadılar. Bir partinin genel başkanı kendi partililerine dair önem vermeyen bir insan. Geçen Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na tıpış tıpış oy vereceksiniz demişti. Ama millet bunlara 24 Haziran’da tıpış tıpış gönderecek. Bizler olsak da olmasak da gece gündüz demeden çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

YENİDEN BAŞVURAN VEKİLLER KİMDİR?

 

 

 

 

CEMİL YAMAN KİMDİR?

16 Temmuz 1970’te Ağrı’da doğdu. Yönetici; İşletme Fakültesi mezunudur. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansına ve AÖF Kamu Yönetimi 4. sınıfta eğitimine devam etmektedir. 2009-2014 yılları arasında Dilovası Belediye Başkanlığı yaptı. Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü ve Dilovası Belediyesinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Başta MGV olmak üzere birçok STK’da başkanlık yaptı. Fazilet Partisi ve AK PARTİ Dilovası Kurucu Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Kürtçe bilen Yaman, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

MEHMET AKİF YILMAZ KİMDİR?

1975’te Ankara’da doğdu. Eğitimci, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi İslam Tarihi Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. İyi düzeyde Almanca, orta düzeyde Arapça bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU KİMDİR?

27 Eylül 1965’te Malatya’da doğdu. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Uzmanı, Yönetici; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. İyi düzeyde İngilizce bilen Katırcıoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

 

 

 

SAMİ ÇAKIR KİMDİR?

15 Ekim 1958’de Trabzon Of’ta doğdu. Bankacı; Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Genelkurmay’da Tarih Uzmanlığı yaptı. Bank Mellat, Faisal Finans Kurumu, Albaraka Türk Katılım Bankasında çeşitli görevlerde bulundu. Çakır, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

ZEKİ AYGÜN KİMDİR?

22 Temmuz 1953’te Kocaeli Derince’de doğdu. Elektrik Mühendisi; İDMM Akademisi (Yıldız Teknik Üniversitesi)’ni bitirdi. 1981 yılında Ünka İnş. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şirketini kurdu ve 1981 yılından bugüne şirketin yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü. AK PARTİ MKYK Üyesidir. 24. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Aygün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

İLYAS ŞEKER KİMDİR?

30 Mayıs 1960’ta Erzurum Şenkaya Esenyurt köyünde doğdu. Harita Kadastro Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Bölümünde yüksek lisans yaptı. İZAYDAŞ ve İSAŞ şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Şeker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 32 = 35