İŞERİ RAKİPSİZ Mİ?

 

 

 

 

 

Mart 2019 seçimlerine doğru gidiyoruz. İlçemiz siyasetinde seçim yarışından çok partilerin içinde yaşanacak aday adaylığı süreci şuan için merak ediliyor.

 

Yazıp, çiziyoruz. AK Parti’de bir çok aday adayı var. Süreç başladığında bu isimler netleşecek. Bugün isterseniz iktidar partisine değilde muhalefette neler olacağını ele alalım.

 

CHP’de şuan için tek isim var, o da uzun süredir aday olacağı sinyalini veren İsmet İşeri. İşeri, CHP’nin ilçe başkanı ve bence en büyük hayali ve hedefi de başından beri belediye başkanlığı.

 

Bu inanç ve azimle o kadar yıldır ilçe başkanı olduğunu düşünüyorum.

 

CHP’de farklı hesaplar peşinde olanlar var ama İşeri şuan için rakipsiz görünüyor.

 

Geçen dönem kıl payı seçimi kaybeden maddi, manevi çok yıpranan Turan Dumlu, net bir şekilde aday olmayacağını her yerde açıklıyor.

 

Hal böyle olsa bile onu tekrar aday yapmak isteyen bir kesimde yok değil. Ben Dumlu’nun bu noktada ikna edilebileceğini düşünmüyorum. Tekrar aday olma ihtimali mucizelere kalmış.

 

Konu sadece maddi de değil,. Sonuçta kaybetmişlikler var ama yüzde 1’de olsa siyasette her zaman bir ihtimal vardır. Bunu süreç gösterecek.

 

CHP’de adaylıkta ismi geçen bir başka isimde Fahrettin Büyükoğlu. Büyükoğlu şuan fabrikasını yeniliyor, işlerini yoluna sokuyor. Adaylığı gündeme gelebilir ama için oldukça sessiz.

 

Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Yılmaz aslında donanımlı bir isim.

 

Aday ol deseler hiç düşünmeden olur ama partililerden büyük destek gelmesi lazım.  İşeri’nin adaylığının gündem de olduğu bir noktada aday adayı olmasına ihtimal vermiyorum.

 

 

 

 

İşin sonucu CHP’de şuan için İşeri rakipsiz. Tüm hazırlıklarını yaptı, ekibini belirliyor.

 

İşeri muhafazakar bir yapıya sahip, Gölcük’ün yerlisi. Uzun zamandır ilçe başkanı olduğu için yıpranmışlık olabilir. Gazeteciler ona çok sıcakta bakmayabilir ama tabanda karşılığı olan biri.

 

Dumlu’nun gösterdiği performansın üstüne çıkması lazım. Halkta karşılığı ne olacak bunu da seçim zamanı göreceğiz.

 

MHP ise çok rahat. Şuan için üç aday adayı var. Genç ve dinamik isimler. İbrahim İnanç Çakıroğlu, Burak Şahin ve Kürşad Yılmaz.

 

Geçenlerde ilçe başkanı da bu isimleri açıkladı. Büyük ihtimalle de genel merkez tarafından isim açıklanacak. Süreç sene sonu gelmeden netleşir diye düşünüyorum. MHP’de daha farklı isimler de gündeme gelecektir.

 

AK Parti ile yapılacak bir seçim ittifakının ilçelerde olmayacağını düşünürsek MHP güçlü bir isimle seçime girecektir.

 

Adayın belirlenmesiyle ilgili bir komisyon kurulacak ve sonuçta genel merkez onayı ile önümüzde bir kaç ay içinde aday belirlenecektir.  

 

Adayı merak edilen bir başka parti de İYİ Parti.

 

İYİ Parti’de sessizlik sürüyor. İl başkanı belirlendi, tekrar teşkilatlar netleştikten sonra da İYİ Parti’de aday adayları gün yüzüne çıkar.

 

Saadet Partisi’de mutlaka aday çıkartan partiler arasına girer.

 

Muhalefet kanadında şuan için durum bu, zamanı gelince tekrar değerlendirme yaparım.  

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 5 =