MARYAP A.Ş’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

 

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı’nın basında çıkan  Kerimağa Rampasında bulunan binaların depremde yıkılacağı ve sel baskınlarına maruz kalacağı noktasında ki iddialarına, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in açıklamaları sonrasında o bölgede inşaat yapan firmalardan biri olan MARYAP’ın yetkilisi Ceyhun Gemici  de cevap verdi.

 

 

 

 

2000 YILINDA İMARA AÇILMIŞ

Geçtiğimiz günlerde Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı’nın basında çıkan  Kerimağa Rampasında bulunan binaların depremde yıkılacağı ve sel baskınlarına maruz kalacağı noktasında ki iddialarına, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş sonrasında o bölgede inşaat yapan firmalardan biri olan MARYAP’ın yetkilisi Ceyhun Gemici  de cevap verdi.  Gemici açıklamasında şunları söyledi: “O bölgede hiç bir araştırma yapmadan, dere olup olmadığını sormadan, bu binaların izinlerine, zemin etütlerine bakmadan bu açıklamayı yapan şahsın amacının ne olduğunu gerçekten merak ediyoruz. Orası 2000 yılında imara açılmış. 20 yıldan fazla zaman önce okul yapılmış. O yıldan sonra da bir çok bina yapılmış. Biz 26 Eylül 2013 yılında zemin ve temel etütlerini yaptırarak inşaata başlamışız. Geçmişte o bölgede yaşayan yüzlerce insanla konuşun, bir kişi bile size orada dere vardı diyemez çünkü dere yok.  Bu haberin nereden çıktığı, hangi amaçla burasının haber yapıldığını bilemiyoruz.Bizim tüm belgelerimiz tam. Kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

İKİ KEZ DENETLEMEDEN GEÇTİK

Hatta inşaat yapılırken iki kez denetlemeden geçtik diyen Gemici ayrıca şunları söyledi: “Bu denetlemelerin tamamından yüzümüzün akıyla çıktık. Sonuç olarak orası 5 yıl önce yapılmış. Bizim o bölgede satacak bir dairemiz bile kalmadı ama yaptığımız binalarda oturan insanlardan dolayı sorumluluk hissediyoruz. Sonuçta markamızın değerini bu tarz haberler düşürebilir. Orada evlerini satmak isteyen vatandaşların evlerinin değeri düşebilir. Birinin çıkıp kafasına göre, hiç bir araştırma yapmadan bu açıklamayla bunu yapmasını içimize sindiremiyoruz. O bölgedeki alt yapının ve binaların sağlamlığını biz biliyoruz. 5 yıldır insanlar oturuyor, bir kere su mu basmış. Kesinlikle böyle bir durum yok, olamazda” dedi.

GEÇMİŞTE DE YALAN HABERLER YAPILDI

Geçmişte de o binalar yapılırken, yalan haberlerin yapıldığına dikkat çeken Gemici, “Geçmişte orayı belediyeden aldığımız iddia edilmişti. Biz orayı atasından, babasındani kendisine kalan İlhan Tuğba’dan aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi o tarihte çıkarmış olduğu yönetmeliklerde;  5 dönüm ve üzerindeki arazilere mevcut kat yüksekliğinin üzerine 2 kata kadar  ilave kat hakkı tanıdı. Buna rağmen ilave 2 kat hakkımız olduğu halde, ilave bir kat yaparak bu hakkımızdan faydalandık. Bu sadece bize tanınmış bir hak değil Kocaeli il sınırları içerisinde olan bütün arazileri kapsayan bir yönetmeliktir. Hatta şuanda da o tarihte 5 dönüm olan arazi büyüklüğü şartı 2 dönüme düşürülmüş olarak uygulama aynen devam etmektedir. O tarihlerde yapılan haberler gibi bugün yapılan haberlerde noktasına, virgülüne kadar yalan olup, bu haberde röportaj veren ve inşat ile ilgili hiçbir uzmanlığı bulunmayan, yani ne inşaat mühendisi, nede jeoloji mühendisi olmayan Sait Ağdacı hakkında da yalan beyan vererek, markamıza ve orada yapılan konutların değerlerine verdiği zarardan ötürü, önümüzdeki  günlerde çok ciddi tazminat davası açacağımızı da bu vesileyle buradan ilan etmiş olalım. Ayrıca haberi yapan Demirören Haber Ajansı’na da dava açacağımızın bilgisini de yine sizlerin aracılığıyla buradan söyleyelim. Gölcük Vizyon Gazetesi’ne de  haberi duyduğu ilk andan itibaren bizleri arayıp, sorumlu gazetecilik örneği göstermesinden ve iddialarla ilgili bizlerinde bilgisine başvurmasından dolayı teşekkür ederiz.  Doğru olan iddiaları araştırıp gerçekleri belgeleriyle ortaya koymaktır. İlçemizde kendisini duayen olarak gören ama hala etik kurallarını öğrenemeyen kişilere de bu davranışınız örnek olsun. Sonuç olarak MARYAP olarak sağlıklı binalar inşa ettik. Bu tarz bilgisizce, yalan dolan haberlere kimse itibar etmesin. Orada oturan tüm vatandaşlarımızın da içleri ferah olsun.  Haberlerle ilgili hukuki mücadelemize başlıyoruz. Bu haberi yaptıran şahsı da, yapan haber kuruluşlarını da mahkemeye vereceğiz. Çünkü hepsi yalan ve gerçeği yansıtmıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

52 + = 58