İşçiler eylem yaptı

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 3 kişi 4 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat iskelesine çıkarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Alacaklarını isteyen biri alt taşeron ASEN Boya İnşaat şirketinin sahibini kardeşi, ikisi inşaat işçisi üç kişi seslerini duyurmak için hastane inşaatının iskelesine çıktı. Bugün saat 14:30 sularında çatıya çıkan işçiler ve taşeron şirketin sahibinin kardeşi, ASEN Boya İnşaat’ın 4 aydır 80 işçiye maaşlarını ödemediğini ve işçilerin toplam 600 bin TL alacağı olduğunu söyledi.

Gama-Türkerler ortaklığının yüklenicisi olduğu Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında alt taşeronların alacakları ve onlara bağlı olarak çalışan işçilerin ücretleri uzun süredir ödenmiyor. Öte yandan, taşeron firmanın işçilerden; kalma, yemek ve hijyen malzemeleri için para kestiği öğrenildi.

Şantiyede işçiler zor şartlar altında çalışıyor. İşçilerin maaşından şantiyede ayarlanan yerlerde kalma parası olarak günlük 10,5 lira ve 3 öğün yemek için 17,5 lira kesiliyor. Ayrıca işçilerin kullandığı sabundan tuvalet kağıdına kadar birçok masraf taşeron firmalar üzerinden işçilere yansıtılıyor.

İşçiler, iskele eylemini duyan ve benzer sorunlar yaşayan diğer taşeron işçilerin de her an harekete geçebileceğine dikkat çekiyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 18 = 23