İMAMOĞLU’NDAN EYT VAADİ..!

Millet ittifakının CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, işsiz emeklilikte yaşa takılanları da (EYT) kapsayan bir vaatte bulundu

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi hükümetin atacağı adımla sağlanabilecek bir durum elbet ancak AKP iktidarı, buna yanaşmıyor. Ne aylık bağlama oranını iyileştirecek bir düzenlemeye girişiyor, ne de prim gün sayısını doldurmuş, emekli olma hakkını elde etmiş vatandaşların hakkı olan emekliliği onlara sunuyor. “Türemiş” diyor, “Gündemimizde yok” diyor, “Hazine’ye yük” diyor, “Boş iş” diyor, “Erken emeklilik istiyorlar” algısı yaratıp mağduriyeti kamuoyu nezdinde basitleştirmeye çabalıyor. Milyonlarca insanın kazanılmış hakkını vermemekte diretiyor

31 Mart yerel seçim sürecinde büyük bir mücadele örneği sergilendi. EYT SYDD çatısı altında örgütlenen milyonlarca EYT’li, toplantılar düzenledi, imza topladı, TBMM’ye önergeler sundurdu, kanun teklifleri verdirdi, 2 milyona yakın katılımlı İstanbul Maltepe mitingini düzenledi. Dikkate alınmayınca 31 Mart seçimlerinde, kendilerini dikkate almayanlara sırt döndü, destek veren partilerin adaylarına yöneldi. Ve bu yöneliş, AKP’ye İstanbul başta olmak üzere pek çok şehri kaybettirdi.

İstanbul seçiminin 23 Haziran’da yenilenmesi kararı sonra, hükümetin “oy kaygısı” güderek sorunlarını çözeceğini düşünen EYT, bu süreçte de benzer söylemlerle karşılaştı ve gemileri yaktı. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, bu süreçte de mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde sarı kart göstereceklerini aktardı.

Diğer yandan ise AKP’nin itirazları sonucu YSK tarafından mazbatası iptal edilen ve kazandığı seçimin yenilenmesine karar verilen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, iş bulamayan yoksul ailelere emeklilikte yaşa takılanları da kapsayan bir vaatte bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi İmamoğlu da genel sağlık sigortasından yararlanamayan vatandaşların, genel sağlık sigortası katılım payını İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ödeme sözü verdi. Mansur Yavaş, bilindiği üzere verdiği bu sözü, imza altına almıştı.

İmamoğlu, şunları kaydetti: “İşsiz gençlerimizin, vatandaşlarımızın, diğer destek paketleri ile birlikte bir nebze olsun hayatını kolaylaştırabilecek imkanlar sunan İşsizlik Destek Paketi’ni göreve geldiğimiz andan itibaren hayata geçireceğiz. İş bulma programımıza aldığımız her kişinin, kendisine bir iş imkânı sağlanana dek, toplu ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanmasını biz sağlayacağız. Bu insanlarımız, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için sağlık katılım paylarını ödemekte ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bunun çözümünü sağlamak adına, Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerdeki işsizlerin Genel Sağlık Sigortası katılım payını İstanbu Büyükşehir Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 31 = 33