İmam Hatip Mezunları 37’nci kez buluştu

İmam Hatip Mezunları 37’nci kez buluştu

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği tarafından bu yıl 37’incisi gerçekleştirilen “İmam Hatip Mezunları Buluşuyor” programında konuşan AK Parti Milletvekili Fikri Işık “Çok farklı bir gençlikle karşı karşıyayız. Bizimle büyüklerimiz arasında eğitim farkı vardı. Fakat şimdi gençler ile büyükler arasında büyük bir kültür farkı var” dedi

İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 37’incisi gerçekleştirilen “İmam Hatip Mezunları Buluşuyor” programı imam hatip mezunlarını İnterteks Fuar Alanında bir araya getirdi. KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdür Ömer Akmanşen, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban ve çok sayıda mezun katıldı.

 

SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ

Mezunlar buluşması programının açılış konuşmasını yapan Yamak,  “İmam Hatipliler ve derneğimiz yaptığı çalışmalarla her zaman öncü olmuşlardır. İmam Hatipler ülkemize kıymetli çalışmalar sunmuşturlar. Bizler sizler adına çalışmalarımızı yaparken, sizden aldığımız güçle, elimizden geleni yapıyoruz. Geldiğimiz noktada 28 Şubat’tan bugüne bizler olmamız gerekenin biraz daha aşağısındayız. Ülkemiz ve İslam dünyası zor günlerden geçiyor. Bizler üstümüze düşeni yaptığımız sürece bu günleri de geride bırakacağız” dedi.

 

BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK

Yamak’ın arından konuşan Büyükakın, “Bizler bir seferdeyiz. Bu yüzden elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Allah rızası için zaaf göstermeden daha çok çalışın. Bizim ülkemizden başka gidecek yerimiz yok. Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Bu yüzden daha çok çalışmalı, daha çok gayret etmemiz gerekiyor” dedi. Büyükakın’ın ardından konuşan Yılmaz, “Durmadan yılmadan, eğitim meselesine ve eğitimin en önemli noktası olan din eğitimine dikkat etmemiz gerekiyor. Din eğitimi meselesi sadece İmam Hatipleri değil tüm okullarımızı kapsamaktadır. Rahatlığa kapılma vaktinde değiliz. Daha yapacak çok işimiz var. Bunun tüm yükü bizlerin üzerindedir. Başta öğretmenlerimiz, imamlarımız olmak üzere bu meseleye sahip çıkmak zorundayız. Şeytan boş durmayacak. Gençlerimizi tuzaklardan koruyacak hocalara ihtiyacımız var” dedi.

 

İNSAN DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ

“Hiçbir başarı tesadüf değildir” diyerek konuşmasına başlayan Işık ise, “Bir yerde kalıcı bir başarı görüyorsak onun arkasında büyük bir emek vardı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı İmam Hatip Liseli ise ve bu büyük hizmetleri ülkemize kazandırdıysa bunun arkasında büyük emekleri olan hocalarımız vardı. Çok farklı bir gençlikle karşı karşıyayız. Bizimle büyüklerimiz arasında eğitim farkı vardı. Fakat şimdi gençler ile büyükler arasında büyük bir kültür farkı var. Yaşadığımız dijital çağ maalesef sosyal hayatı ve insan davranışlarını değiştirdi. Gençliği anlayacak yeni çalışmaları hayata geçirmek zorundayız” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 3 =