İLKLERİN SEÇİMİNDE GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAYLAR

 

 

 

 

 

 

İlklerin seçimine gidiyoruz.

 

Önümüze iki sandığın kurulacak olması… Yerel seçimlerdeki gibi…

 

Birinde hükûmeti yönetecek ‘Başkan’ı, öbüründe partilerinin gücünü belirleyecek milletvekillerini oylayacağız. Bu ayrım, en önemli nokta

 

Eski sistemdeki gibi “Lideri seviyorum ama, partiye istemeye istemeye oy veriyorum” durumu yok.

 

Veya tam tersi…

 

Seçmen partisini desteklemek istiyor ama lideri beğenmiyorsa onu sandıkta cezalandırma yolu da açık. Yani yıllardır var olan milletvekillerinin isimleri sandıkta karşınıza konduğunda onu tercih etmeyeceğini düşündüğüm çok partili var.  Bu seçimin farklı geçeceğini düşünüyorum. Çünkü vatandaş, memnuniyetsiz, eskiden yaşadığı şehre yapmadıkları karşısında bile sayın diye ağırladıkları milletvekilleri için, bu seçimde yenilik istiyor. Değişim istiyor. Ve konuşuyor vatandaş, memnuniyetsizliğini dile getiriyor.

 

Benim vatandaştan okuduğum;

 

Bireysel çıkar ve menfaat peşinde koşanlar yerine, milletin öncelikli sorunlarına çözüm bulacak, cesur ve dürüst adaylara öncelik verilmeli.

 

Bunun için de öncelikle yıllardır sadece ideolojik bağlılık ve lidere liyakat esasına göre aday belirleme geleneğinden vazgeçilmelidir.

 

Hakçı, bilgili, donanımlı, vizyon sahibi kişilere fırsat vermek için birden çok kez aday adayı olanların başvuruları kabul edilmemelidir.

 

Benim Kocaeli için gönlümden geçen, yukarı da saydığım kriterlere uygun, bireysel çıkar ve menfaat peşimde koşmayacağına inandığım birkaç isim paylaşmak istiyorum.

 

AK Parti için birkaç isim vereceğim. Yıllardır gönlünde Kocaeli Milletvekiliği yatan bir isim o aslında. Kendisini ilk milletvekili aday adaylığı sürecinde daha yakından tanıma fırsatını bulmuştum ve o zaman milletvekilliğine kesin gözü ile bakılan adaylardandı.

 

Fakat olmadı sonra başarılı bir İl başkanlığı süreci ile Kocaeli’de yine davasına sonuna kadar hizmet eden isim evet Kocaeli Ak Parti İl başkanı Şemsettin Ceyhan.

 

24 Haziran’da kendisinin Kocaeli’nin genç milletvekilleri arasında yerini alacağını düşünüyorum. Yolu açık olsun. Partinin 3 dönem kuralı olması sebebi ile Kocaeli Ak Parti Milletvekillerinde fazlaca değişim olacak.

 

Evet, yıllardır bu şehri tanıyan, bu şehirde siyaset yapan siyasileri tanıyan bir gazeteci olarak, Mahmut Civelek’in, aday adaylığına başvuracağını biliyorum, Davamdan asla vazgeçmedim ve şimdi Kocaeli’ye hizmet için milletvekilliğine adayım diyen Civelek’e de başarılar diliyorum uygun bir isimdir bence de.

 

Kocaeli için, yolu açık olsun. Son olarak bir isim daha var zihnimde o da; Kocaeli için bir kazanım olacağını düşündüğüm, verilen her görevi başının üstünde kabul edip, canla başla çalışan, bireysel çıkar ve menfaatle hiçbir bağlantısı bulunmayan, liderinin, partisinin ve hizmetin sevdalısı,  cesur ve dürüst bir kişilik. Yıllardır yaptığı seviyeli siyaseti, herkese aynı olan samimiyeti ile tanırım kendisini. İşte o isim; Başiskele İlçe Başkanı, Şahin Talus’tan başkası değil.

 

Şehrimizin en donanımlı hastanelerinden, Aile Konak hastanesinin ortaklarındandır kendisi. Çoğunuz tanırsınız, işte Talus, siyaseti çıkarları için değil, ülke sevdası için yapıyor. Demek istediğim tam da bu, böyle isimlere, adaylara öncelik verilmeli.

 

Buradan Şahin Talus’a, gönülden bu yolda yolunuz açık olsun diyorum.

 

Evet CHP için isim verecek olursam, CHP için en doğru aday Turan Dumlu fakat Dumlu’nun geçen seçimde sıralaması bile değişmişti hatırlarsanız.

 

Yani partisi için, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Gölcük’ün sevilen ve sayılan ismi, hem de her kesim tarafından sevilen ve sayılan ismi bence o isim.

 

Evet partisi için, hiçbir şeyden kaçınmayan Dumlu’ya, eğer bir ahdı vefa diye birşey varsa CHP’de,  2. Sıraya Turan Dumlu yazılmalı diye düşünüyorum.

 

Eğer kendi de isterse bu dava da yolu açık olsun.

 

Milliyetçi Hareket Partisi için bir isim verecek olduğumda yine MHP Gölcük eski Belediye Başkan Adayı Orhan Altuntaş olur bu isim.

 

Kendisi veterinerdir. Saygılı, güzel bir kişiliktir, davasının arkasında, milliyetçi bir şahsiyettir. Yolu açık olsun.

 

Son olarak Saadet Partisi için bir isim verecek olursam aklıma inanın sadece bir isim geliyor.  Turkuaz Diş Evi’nin ortaklarından, milli görüşçü, rahmetli Erbakan hocanın izinden hiç ayrılmayan, kişiliği ve karakteri ile tertemiz bir isim, o isim İbrahim Akgündüz’dür.

 

Şimdi ilçemizin siyasi arenasında neler yaşanacak hep beraber şahit olacağız. İsimler eklenecek, yazacağız, bilgilerinize sunacağız. Şimdilik benim düşündüğüm isimler bunlardı. Bakalım önümüzde ki gün bize ne gösterecek.

 

Sağlıcakla Kalın.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 51 = 53