ILICA SİZLERİ BEKLİYOR

 

Havalar iyice soğudu. Hele son günlerde ‘daha ne kadar soğuyacak’ dedirten deli bir kar soğuğu vardı. Bu hafta sizi dışardaki soğuğu unutturacak, fazlasıyla sıcak bir yere götürüyorum. Gölcük Yazlık Ilıcası.

KENTİN HER KÖŞESİNDEN

İçerde sohbet imkanı bulduğum ziyaretçilere baktığımda sadece yakın çevreden değil hemen hemen her ilçeden ziyaretçi akınına uğrayan bir tesis Yazlık Ilıcası. Diyorum ya haberimizin olmadığı çok şey var bu kentte. Ben varlığından haberdardım ama deneyimleme fırsatım olmamıştı daha önce. Çok erken bir saatte gitmeme rağmen gördüğüm kalabalık beni mutlu etti. Aman kalabalık dedim, Gözünüz korkmasın. Tesis büyük bir tesis. İsterseniz sadece size ve ailenize ait özel odaları da tercih edebilirsiniz (detaylı bahsedeceğim). Pandemi koşullarında ben de kalabalıktan oldukça uzakta kalmayı tercih ediyorum ve bu konudaki hassasiyeti de makul karşılıyorum. Ama dediğim gibi kullanılacak alanlar fazla olduğu için diğer ziyaretçilerle yakın temasta olmak zorunda kalmıyorsunuz.

 

 

TARİHİ VE OTANTİK BİR TESİS

Türk mimarisinin izlerini taşıyan tesis Gölcük Belediyesi tarafından işletiliyor. Ilıca suyunun çıktığı tarihi bölüm de hemen tesisin yanında bulunuyor. Tesisin içinde akan bütün sular ılıca suyu. Mimarisi hayran bırakıyor, ben çok beğendim. Tesise otantik bir görünüm kazandırmışlar.

KEYİFLİ VE ŞİFALI

Aileniz ya da arkadaşlarınızla ister ortak kulanım havuzlarında ister özel aile odalarında keyifli ve şifalı vakit geçirebileceğiniz Yazlık Ilıcası’nı gelin yakından inceleyelim. Bu yazıda Yazlık Ilıcası için en güncel fiyatları ve bilgileri bulacaksınız.

GÖLCÜK YAZLIK ILICASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

İzmit merkeze 13 km uzaklıkta bulunan ılıca , Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde ulaşımı oldukça kolay.. Şehir içi otobüslerle kolaylıkla ulaşılabilecek konumda olan tesise özel aracınızla gelecekseniz park yeri de mevcut.
Adres: Yazlık Mahallesi, Osmanlı Cd. No/1, 41650 Gölcük/ Kocaeli
Gölcük Belediyesi Ilıca Tesisleri Telefon: (0262) 433 23 33

GÖLCÜK YAZLIK ILICASI ZİYARET SAATLERİ

Yazlık Ilıcası haftanın her günü 08.30 ve 23.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. Tesis sadece pazartesi günleri (genel temizlik yapıldığından) 13.00’da açılıyor. Tesise HES kodunuzla giriş yapıyorsunuz.

 

 

GÖLCÜK YAZLIK ILICASI GİRİŞ ÜCRETLERİ 2022

Yazlık ılıcası giriş ücretleri hafta içi ve hafta sonu değişiklik gösteriyor. Kadın ve erkekler için farklı bölümlerde aynı imkanlar sunuluyor. Ailenizle birlikte vakit geçirmek isterseniz de aile odalarını tercih etmeniz gerekiyor.

TERMAL HAVUZ GİRİŞİ ÜCRETLERİ

Bu bölümde Havuz-Sauna-Hamam-Buhar Odası gibi hizmetlerden 3 saat boyunca yararlanabiliyorsunuz. 3 farklı derinliğe sahip havuzlarda çocuklar için de derinliği uygun olan havuzlar mevcut.

HAFTA İÇİ           HAFTA SONU

12 Yaş üzeri          45 TL                   50 TL
5-11 Yaş                25 TL                   25 TL
0-4 yaş ücretsiz

AİLE ODALARI GİRİŞ ÜCRETLERİ

Aile odaları için de iki farklı alternatif sunulmuş. Standart aile odası ve vip aile odası. Standart odanın içinde jakuzi, kurna, giyinme kabini ve lavabo bulunuyor. VİP odada ise standart odaya göre daha geniş bir alan ve daha büyük bir jakuzi, kurna, sauna, göbek taşı ve dinlenme odası bulunuyor. Aile odalarını 2 saatlik kiralayabiliyorsunuz ve önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

HAFTA İÇİ          HAFTA SONU

Standart aile odası                90 TL                 100 TL
VİP aile odası                      150 TL                 180 TL
Aile odasına ekstra giriş        45 TL                   45 TL

Aile odalarına anne baba ve 12 yaşa kadar 3 çocuk olarak en fazla beş kişi giriş yapabiliyorsunuz. Eğer çocuklar 12 yaşından büyükse oda fiyatına ek kişi başı 45 TL ücret ödüyorsunuz. Eğer arkadaşlarınızla gelecekseniz aile odası fiyatına iki kişi dahil. Üçüncü ve daha fazla kişi için yine kişi başı ücret ödüyorsunuz. Biraz kafanız karışmış olabilir, görsellerde fiyat listesini ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

AYLIK ABONELİK FİYATLARI

İşin en karlı kısmı burada devreye giriyor. Ilıcaya aylık olarak abone olabiliyorsunuz. Her gün 3 saat kullanma hakkınız oluyor. Günlük olarak hesapladığınızda oldukça makul bir fiyata geliyor.

 

Yetişkin abonelik                     400 TL
Çocuk abonelik 5-12 yaş         200 TL

GELİN HAMAMI KULLANIM ÜCRETLERİ

Gelin hamamı kullanım (10 kişi)       1500 TL
10 kişi üstü kişi başı                              85 TL

İlgilenen dostlarım için de gelin hamamı hakkında biraz bilgi aldım. Sadece size ait olan bir alanda süsleme, müzik ve meyve hizmeti veriliyor.

DÜZENLİ TEMİZLİK

Gelelim temizlik kısmına. Benim için bu tarz tesislerde en önemli şey temizliktir arkadaşlar. Aranızda benim gibi takıntı boyutunda olanlar varsa diye de buraya ayrı bir parantez açmak istedim 🙂
Temizlik konusunda içiniz rahat olsun. Haftada birkaç kez havuzun tüm suyu komple boşaltılarak temizleniyor. Su zaten sürekli devir daim yapıyor. Görevliler tarafından havuz kenarları, hamam giderleri sürekli kontrol ediliyor. İçeriye havuz kıyafetleri haricinde hiçbir şekilde giriş yapılmıyor. Bonesiz havuza giriş yasak. Havlunuzu ve terliklerinizi kendiniz getirmeniz gerekiyor. Eğer eksik bir şeyiniz olursa da girişte satın alabileceğiniz küçük bir mağaza bulunuyor. Fiyat listesini de görsellere ekledim. İçeri telefon ya da herhangi bir görüntü kaydedici cihazla girişinize izin verilmiyor. Giyinme odasında tüm eşyalarınızı koyabileceğiniz kilitli dolaplar mevcut.

VİTAMİN BAR

Girişte sizlere verilen kart içerisine para yüklemesi yaparak havuz bölümünde bulunan vitamin bardan içecek ve atıştırmalık bir şeyler alabilirsiniz. Kart içerisinde kalan para sizlere çıkışta iade ediliyor.

DOKTOR BALIKLAR

Erkek havuz bölümünde bulunan doktor balıklar vücudunuzdaki ölü deriyi alarak cilt dokusundaki yaraları, egzama, irinli yara, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor. . Doktor balıklar sadece erkek bölümünde var. Kadın tarafındakine rağbet olmadığı için kaldırılmış.

ÇALIŞANLAR GÜLER YÜZLÜ VE NAZİK

Tesis sınırları içerisinde havuz binasından ayrı restoran ve kafe de bulunuyor. Restoranı deneyimleme imkanım oldu. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu bir belediye tesisi. Gelen ziyaretçi de buna göre bir fiyat-performans bekliyor. Restoran ve kafe bölümü belediyenin kiraladığı işletmeciler tarafından işletiliyor kabul. Ama neticede bir belediye tesisi. Bana fiyatlar çok da makul gelmedi. Daha doğrusu fiyat performans iyi değildi. İçeri girdiğimizde annem ve benden başka kimse yoktu. İçerisi soğuk ve karanlık. Ben ışıkları açtırdım ama normalde alttan ısıtmalı olan mekanda doğalgaz çalışması olduğu için buz kestim. Neyse onu da elektrikli ısıtıcıyla çözdük bir şekilde. Çalışan beyefendi üşümememiz için elinden geleni yaptı sağ olsun. Bu arada çalışanların hepsi güler yüzlü ve nazikti. Hatta çok da samimilerdi.

RESTORAN KISMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Menü yok. Menü niye yok anlamıyorum asla da anlamayacağım arkadaşlar. Ben ne yiyebilirim, ne içebilirim, ne kadar ödeyeceğim, bunları görmek istiyorum. Neyse kahvaltı odaklı gittiğim için annemle birlikte iki kişilik serpme kahvaltı söyledik. Tarihi mimariye uyum sağlayan otantik bir çaydanlıkta çayımız geldi. Masa yavaş yavaş doldu. Kahvaltı çok başarılı değildi. Ama fiyatına göre hiç hiç başarılı değildi. Kişi başı 60 TL serpme kahvaltı. Hem belediye tesisi olduğunu hem de performansını düşünürsek asla tavsiye etmem dostlarım. Üzülüyorum . Gerçekten bu kadar güzel tasarlanmış bir bina, masa- sandalyeler, taş duvarlar, altın yaldızlı avizeler harika. Bir emek var. Harcanan bir para var. Ama bomboş. İnsanlar ılıcada ailesiyle keyifli vakit geçirmiş sonrasında bir kahvaltı etmek için buraya gelmek ister ama bu şekilde olduğu sürece böyle boş kalmaya devam eder.

FİYAT YORUMU

Ilıcanın fiyatlarına gelirsek. Hamamdır, havuzdur benim çok ziyaret etiğim yerler değildir. Dolayısıyla fiyatlardan çok haberdar değilim, yanlışsam düzeltin lütfen. Ben gideceğim her yere gitmeden önce araştırma yaparım. Ne yiyeceğimden ne içeceğime kadar önceden bilgi sahibi olmayı severim. Yine böyle bir araştırma yaparken geçen sene fiyatlarına oranla bir zam söz konusu olduğunu gördüm. Hayatımızdaki her şeye sürekli bir zam geldiğini düşünürsek, bu tarz işletmelerde ufak çaplı yapılan zamlara anlayışla yaklaşıp, makul karşılıyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

17 − = 14