İHH Kurban’da yine destek bekliyor “İyilite Payınız Olsun”

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 90 ülke ve bölgede gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.

İHH Gölcük İrtibat şubesinden Hasan Üstüne, Burhanettin Çalgan ve diğer yöneticiler ile birlikte dün gazetemize gelerek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunurken “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla yola çıktıklarını dile getirdiler.

1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH 27 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıldı.

Bir kurban hissesinin bedeli 850 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyata tüm organizasyon giderleri de dahildir. Vakfımız, dünyanın bir çok bölgesindeki organizasyon ağı sayesinde kurbanlık satın alımlarını önceden yapmaktadır. Daha önceden satın aldığı bu kurbanlıkları kurban vekaleti vermek isteyenlere kendi belirlediği fiyatla temin etmektedir. Kurban fiyatı belirlenmesinde “ortalama fiyat” tespit etmenin ve tespit edilen miktarı tahsil etmenin fıkhen bir sakıncası yoktur.

İHH yetkilileri tarafından verilen bilgide “2018 Kurban Bayramı’nda 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine 56.931 kurban hissesi ulaştırdık, bu yılda bu ihtiyaç sahiplerine yine ulaştırmak istiyoruz, siz değerli basın camiasından bizlere vereceğiniz destekle halkımıza bu duyuruyu yapmanız ve Kurban’da 6 kıtaya ihtiyaçlarımızı ulaştıralım” dediler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 42 = 48