AK PARTİ LİSTESİ BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

 

 

 

 

 

AK Parti listesi gündeme bomba gibi düştü.

 

Birkaç gün önceki haberleri takip ettiğimde Erdoğan’ın tecrübeli, bakanlık yapan isimleri liste başı yapacağı aslında açıklanmıştı.

 

Bu noktada da Kocaeli’de tek isim var o da Fikri Işık’tır. Ben liste başı olacağını oradan anladım.

 

Tamam Fikri Bey 1.sıraya oturdu. Bu konuda hiç kimseden en ufak kötü ses çıkmazdı. Sonuçta çıkmadı da. Beklenmedik bir durum değildi. 

 

Ama Işık’ın adaylığı Şemsettin Ceyhan’ın önüne geçmiş olabilir.

 

Burada şöyle düşünmek lazım. Ceyhan büyük ihtimalle bundan listeye girmedi ve bu durum ona gelecekte önemli bir görevinde kapısını açmış olabilir.

 

Bu da tabi ki belediye başkanlığı. Büyükşehir’de olur, İzmit’te olur, Gölcük’te olur. Bunu bize zaman gösterecek.

 

Parti içi bazı lobilerin Ceyhan’ı istemediği de bir gerçektir. Bu konu da genel merkezde bazı isimlere baskı da gittiğini biliyorum. Ceyhan’ın siyasi geleceğinin ne olacağını bize zaman gösterecek ama şundan eminim bu bir nokta değil. 

 

Ceyhan kesinlikle küsmeyerek, çalışmalarına aralıksız devam edecektir. Bu kesin.

 

Aday olsaydı Gölcük için iyi olacaktı ama maalesef olmadı.

 

 

 

 

 

Mahmut Civelek’ten de çok güzel belediye başkanı adayı olur. Başkanlık yapmış bir isim. Geçmişte de Başiskele’den belediye başkanı aday adayı olmuş biri.  Yeniden neden olmasın? Belki Başiskele olmaz ama çokta güzel İzmit adayı olur.

 

Ben listede mevcut vekillerden en çok üç tanesine tamam deneneceğini düşünüyordum. Yanıldım. Sadece Zeki Aygün gitti. Abi olarakta listede İlyas Şeker kaldı.

 

Burada bizim için kritik bir isim var. O da 7.sıradaki Emine Zeybek. Zeybek Gölcüklü. Ailesi komple ilçemizde oturuyor. Seçilecek bir yerde.

 

Bu noktada kazabilecek bir yerden bir adayımız öyle yada böyle var…

 

Kendisini kadın kolları başkanlığı döneminden de tanıyorum. Başarılı bir avukat. Mesleki olarakta imajı çok iyi ve her kesimle arası iyi.

 

Emine Zeybek bu seçimin kazancı olacaktır düşüncesindeyim.

 

AK Parti’nin seçim hesaplarında 8 milletvekili hedefi var. O sınırdaki isimde Doktor Hakan Höbek. Gebzeli bir isim. Doktor olduğu içinde çevresi geniş.

 

Partinin kuruluşundan bu yana her kademe de görev almış. Nokta atışı olarak listeye konmuş. Adeta çalış, milletvekilliğini kazan denmiş.

 

İşin sonunda birkaç gün liste yankısı sürer, sonrada konu kapanır, herkes çalışır. AK Parti’de her zaman böyle olmuştur.

 

Bu seçim sürecinde de farklı bir şey olacağını sanmıyorum.

 

AK Parti’nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram’a da başarılar diliyorum.

 

Yüzünden belli başarılı bir genç. Keşke daha ön sıralarda olsaydı ama siyasete başlangıç için müthiş bir durum.

 

Listeye girmek için neleri verenler ama 11.sıradan bile aday olamıyorlar.

 

Siyaset zor bir zanaat. Listeye giremeyenlere tavsiyem her işte bir hayır vardır deyip, yollarına devam etsinler. Siyasetin doğasında küsmek yok, hedefe ulaşmak için daha çok çalışmak var.

 

Liste hayırlı uğurlu olsun… 

 

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 + = 46