HER OYUNU BOZACAK GÜCÜMÜZ VAR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ABD tarafından kullanılan İncirlik Üssü’nden terör örgütlerine silah taşındığı yönündeki iddialara Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden yanıt verdi

Milli Savunma Bakanı olarak da bir dönem görev yapan Işık, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP’li Atila Sertel’in dün TBMM’de gündeme getirdiği iddialarla ilgili AK Parti grubu adına yanıt verdi. Işık, ABD’nin son dönemdeki, Türkiye aleyhine yönelik tutumunu reddettiklerini, Türkiye’nin bölgede belki tek başına oyun kurma gücünün olmayabileceğini ancak Türkiye’ye rağmen bölgede kurulan her oyunu bozma gücüne sahip olduğunu kaydetti. Işık, Türkler ile Kürtlerin bu topraklarda savaşmadığını aksine bin yıldır kardeşçe yaşadığını, bin yıldır aynı kaderi paylaştığını, aynı olaya üzülüp, aynı olaya sevindiğini belirterek, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da kader birliklerinin ne kadar güçlü olduğunu bütün dünyaya gösterdiklerini kaydetti. ABD’nin terör örgütleri arasında yaptığı ayırımın kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Işık şöyle devam etti:

 

“ABD’DEN İKİRCİKLİ TAVIR”

“FETÖ elebaşının ABD’de serbestçe dolaşması ABD adına, dünya adına utanç vericidir. Terör örgütü FETÖ’nün faaliyetlerine ABD’de devam etmesi, ABD’nin terörle mücadelede ikircikli davranışının en önemli göstergelerinden biridir. Aynı şekilde DEAŞ’a karşı PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’yi desteklemesi Amerika’nın terörle mücadelesinde samimi olmadığının bir göstergesidir. Türkiye bugüne kadar terörle mücadelede daima ilkeli davrandı. Bizim için FETÖ, PKK/PYD-YPG neyse DEAŞ da odur. DEAŞ’a karşı da aynen PYD/PKK terör örgütüne gösterdiğimiz tavrı gösterdik. İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Kontrolü Türkiye’dedir. Türkiye’den, İncirlik Üssü’nden PYD/YPG teröristlerine bir tek silahın gitmesi dahi mümkün değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne atılan bir iftiradır. Bu konuda sadece AK Parti Hükümeti değil, bugüne kadarki bütün hükümetler aynı hassasiyeti göstermiştir.”

 

“KAPATTIK, YİNE KAPATABİLİRİZ”

“1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Amerikan Kongresinin aldığı ambargoya karşılık o günkü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Amerika’nın Türkiye’deki tüm üsleriyle ilgili gerekli kararı tereddüt etmeden almıştı, bugün de bu kararların alınmasında hiçbir tereddüt olamaz, olmaz. Bunun en güzel göstergesini dün burada teskere konusunda birlikte yaşadık. Türkiye’nin en önemli önceliği, bu bölgedeki terör yuvalarının dağıtılması, bölgenin, başta orada yaşayan Kürt, Arap, tüm kardeşlerimiz için huzurlu ve güvenli bir bölge haline getirilmesidir. Bu noktada, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm devlet kurumlarımız, tüm milletimiz aslında kararlılığını her vesileyle ortaya koymaktadır. Ümit ediyoruz, bu mesaj çok iyi anlaşılır. Ümit ediyoruz, Türkiye’nin kararlığı test edilmez, sınanmaz. Ümit ediyoruz, bütün dünya Türkiye’nin bu haklı mücadelesini görür ve bu noktada gerekli desteği verir.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 − = 67