HAYVAN SATICILARI ÇOK DERTLİ

 

 

Kurban Bayramı yaklaşmasıyla birlikte Gölcük’e kurulan hayvan pazarında bu sene büyük baş hayvanlar el yakıyor. Hayvan satıcıları pazarın geç kurulmasından dert yanarken belediyeyi eleştirdiler. 

 

 

 

 

Kurban Bayramı yaklaşmasıyla birlikte değişik illerden Gölcük’e gelen hayvan satıcıları Kurban alanlarına gelerek büyük baş hayvan satışlarına geçte olsa başladılar.

PAZAR GEÇ KURULDU

Gölcük Belediyesi tarafından kurbanlık alanın başka yere kurulması sonrasında tedirginlik yaşandı. İhsaniye’deki yere kurulması kararı geç alınınca hayvan satıcıları da büyük sıkıntı yaşadılar. Hayvan pazarının geç kurulmasının satışları etkilediğini dile getiren Özgür Aktaş “Büyük Baş Hayvanları Ardahan’dan getirdik ancak belediye pazar alanını geç açtı. Bundan dolayı da bizleri büyük sıkıntıya soktu. Köylerde hayvan satışlarına yansıdı. Köylerde büyükbaş hayvan satışları bitti ancak bu da bizleri etkiledi” dedi.

FİYATLAR İÇ AÇICI

Gölcük Hayvan pazarı esnafı Eyüp Alkanat ise bu sene fiyatların yüksek olmasından yakınırken şunları dile getirdi: “Bu sene fiyatlar iç açıcı değil, büyükbaş hayvan fiyatları el yakıyor, bir büyük baş hayvan 7 hisseli 1.500 ile 2.000 arasında oynuyor. Geçen seneden daha fazla bir yükselme oldu. Belediye’nin de pazar alanını geç açması ise bizlerin işlerini aksattı. Ben Erzurum’dan 23 tane büyük baş hayvan getirdim. 3 tane satabildim bu sene satışlarımız iç açıcı geçeceğe benzemiyor” dedi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 3 =