“HAYALİMİZİN ÇOK ÖTESİNDE BİR PROJE OLDU”

 

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği prestij projesi Erikli Tepe Tabiat Parkı için, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı tanıtım programı düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Başkan Ellibeş, “Allah’a hamd olsun ki, hayalimizin çok ötesinde bir projeyi halkımızın hizmetine açtık. Hiç bir ağacı kesmeden doğaya şartlarına uygun olarak hayata geçirdiğimiz bu proje tüm Kocaeli ve hatta ülke geneline hizmet edecek düşüncesindeyim” dedi.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği prestij projesi Erikli Tepe Tabiat Parkı için, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı tanıtım programı düzenlendi. Programın ev sahipliği Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaparken, Karaosmanoğlu’nun dışında AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve parti yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve müdürler, köy muhtarları ile çok sayı da vatandaş katıldı. 630 dönümlük Erikli Düzü Yaylası’nın içinde 63 dönümünde bulunan 15 bungalov ev, restoranlar,yürüyüş parkurları, macera parkını içinde barından Erikli Tepe Tabiat Parkı Karaosmanoğlu başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından çok beğenilirken, tanıtım programı konuşmalarla başladı.

8 MİLYON TL’YE MAL OLDU

İlk konuşmayı Başkan Ellibeş yaparken şunları söyledi: “Atalarımız dedelerimiz yıllar önce gelmişler burayı yurt olarak seçmişler. Yıllardır vardı Erikli Düzü. Bizler ve yöre insanları buraya özellikle hafta sonraları zor koşullarda pikniğimizi yapar idik. Bu coğrafyanın daha geniş halk kitlelerine ulaşması adına bir projeyi hayalimiz oldu. Bu düşüncemi Sayın Başkanımıza açtığımda tereddütsüz koşulsuz destek verip, birlikte yapalım dedi. İşlemlere bu cesaretle başladık. Çok kolay olmadı. 630 dönümlük alanının 63 dönümlük kısmını kiraladık. Sonrasında projesi çizildi. Orman Genel Müdürlüğü projeyi onaylattık ve ihaleye çıktık. Allah’a Hamd Olsun ki, hayalimizin çok ötesinde bir projeyi halkımızın hizmetine açtık. Hiç bir ağacı kesmeden doğaya şartlarına uygun olarak hayata geçirdiğimiz bu proje tüm Kocaeli ve hatta ülke geneline hizmet edecek düşüncesindeyim. 8 milyona mal oldu burası. Büyükşehir Belediye Başkanımız hemen her proje de olduğu gibi desteğini verdi, 4 milyonunu Büyükşehir Belediyemiz karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yüce Rabbim umarım sağlıklı bir şekilde burayı kullanmayı her birimize nasip eder” dedi.

ERİKLİ TEPE PROJESİNDE NELER VAR?

Başkan Ellibeş konuşmasının devamında ise, “Kısaca projeden bahsedecek olursam. Hem günü birlik tatil yapmak isteyenler için bir çok imkanımız var. Aslında mangallarını ve yiyecek içeceklerini de almalarına gerek yok. Burada her şeyimiz var. Yine de kendileri getirebilirler. Bir mahsuru yok. Bunun ötesinde özellikle gençlerimizin kamp yapmak adına alanlarımız var. Çadır grup kalacakların zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak her şey var. Hem kamp imkanımız var, bunun yanında bungalov evlerde de konaklama imkanınız da var. Kır kahvemiz var. Restoranımız var. Macera parkımız var. Paintball alanımız var. Yürüyüş parkurumuz var. Çok güzel bir tesis oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve buraya gelen sizlere teşekkürlerimizi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“DOĞAYA SAYGILIYIZ, YEŞİLİ ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Ellibeş’in konuşması sonrasında Başkan Karaosmanoğlu duygu ve düşüncelerini anlatan bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun ki çok güzel doğamız, köylerimiz, ormanlarımız var. Biz Kocaeli genelinde hayata geçirdiğimiz her proje de doğaya saygılıyız, yeşili önemsiyoruz. Gölcükümüzde bu noktada bir cennet. Yıllar önce Başkan Ellibeş burası ile ilgili fikirlerini söylediğinde geldim gördüm ve projenin yapılması gerektiğini dile getirdim. Bugün o düşünceler bu proje ile hayat buldu. Gerçekten güzel bir birliktelikle mükemmel bir projeye imza attık, halkımızın kullanımına açıyoruz. Kocaelimize, Gölcükümüze hayırlı uğurlu olsun. Başta Başkan Ellibeş olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Buraya geldiğiniz içinde sizlere sevgilerimi sunuyorum” dedi.

6 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Karaosmanoğlu’nun konuşması sonrasında Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Tol tarafından ısınma hareketleri yaptırıldı. Renkli görüntüler oluşurken, ısınma hareketlerinin ardından 3 kilometrelik bir parkurda iki tur yürüyüş yapıldı. Muhteşem bir doğanın içinde, metrelerce yüksek ağaçların arasında yapılan yürüyüşe Karaosmanoğlu ve Ellibeş’te katıldılar. Yürüyüş sonrasında Karaosmanoğlu ve Ellibeş macera parkında heyecanlı anlar yaşadılar. Katılımcılar ardından da çorba ikramını afiyetle yediler ve Erikli Tepe Tabiat Parkı tanıtım programı başarıyla son buldu. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Print

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2