HALK PAZARLARINDA VE MARKETLER DENETİM

GÖLCÜK BELEDİYE ZABITASI KORONA VİRÜS DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

 

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde Korona Virüs ile mücadele için yayınladığı genelgeye istinaden, Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri halk pazarlarında ve marketlerde denetimler gerçekleştirdi

 

Gölcük genelinde vatandaşların huzuru, sağlığı ve kamu düzeni için görevlerini sıkı bir şekilde sürdüren Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı verilen mücadelede de çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında, Büyükşehir Zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahası içerisindeki halk pazarlarında, marketlerde ve börekçilerde denetimler gerçekleştirdi.

 

HALK PAZARLARINDA VE MARKETLER DENETİM

 

Yapılan denetimler kapsamında marketlerin genelge çerçevesinde en fazla müşteri sayısına, market içerisinde müşteri sayısının fazlalaşmaması için giriş çıkışların kontrolü, market içerisinde bulunan müşterilerin birbirlerine en az bir metrede mesafe de olması ve diğer kuralların market personeli tarafından müşterilere hatırlatılması belirtildi.

 

HİJYEN VE ETİKET DENETİMİ DE YAPILDI

 

Ayrıca marketlerin giriş kısımlarına içeriye en fazla kaç tane müşterinin girebileceği ve genelge kapsamındaki diğer uyarıları gösteren afişlerin kontrolü de yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Zabıta ekipleri, marketlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve ürünlerin fiyatı ile ilgili etiket denetimleri gerçekleştirdi.

 

GEÇİCİ OLARAK KAPATILAN İŞYERLERİ KONTROL EDİLDİ

 

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede şehir genelindeki çalışmalarına 7 gün 24 saat devam eden Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlığı için görevlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında geçici olarak kapatılan işyerlerinin uygulamada faaliyetlerinin sonlandırıldığını kontrol etmek için denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayan esnaflar için uyarı ve cezai işlemde uygulandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 5