HALK KÜTÜPHANESİ OKUYUCULARIN GÖZDESİ

Gölcük Belediyesi Değirmendere Halk Kütüphanesi Servet-i Fünun dönemi konseptiyle kurulurken, mobilya renk seçiminden aksesuarlarına her şey o dönemi yansıtıyor. 3 kattan oluşan kütüphanede 8000 e yakın basılı kitabın yanında 18 bin tanede E-kitap ile 1672 üyeye hizmet veriyor.

Gölcük Belediyesi Değirmendere Halk Kütüphanesi binlerce kitabıyla Yalı Evlerindeki yeni binasında kaliteli bir hizmet veriyor. Servet-i Fünun dönemi konseptiyle kurulan kütüphane de mobilya renk seçiminden, aksesuarlarına her şey dönemi yansıtıyor. 3 kattan oluşan kütüphanede 8000’e yakın basılı kitabın yanında 18 bin tanede e-kitap ile 1672 üyeye hizmet veriyor. 4 adet internete bağlı bilgisayar erişimi ücretsiz olarak okuyuculara sunulan bir başka imkan. Her ay yeni sayısıyla 8 adet süreli yayın ile okuyucuların ilgi alanlarında ki yenilikleri yakından takip etmesine katkı sağlıyor.

KOLAYLIKLA BİLGİ SAHİBİ OLUYOR

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi 2018 yılı Mayıs ayında, Değirmendere Yalı Evlerine taşınarak daha yeni ve modern bir mekânda hizmet vermeye başladı. Zemin katta bulunan 2 adet grup çalışma masası 12 kişiye ders çalışma imkanı tanımaktadır. Zemin katta ki projeksiyon ve perdesi de bu alanda çeşitli aktivitelere ortam sağlanıyor. Giriş katta bulunan 2 adet masa ile okuyucular günlük gazeteleri ve süreli yayınları rahatlıkla takip edebilmekte, ayrıca giriş katta bulunan sorgulama terminali ile de okuyucular aradıkları kitap hakkında kolaylıkla bilgi sahibi oluyorlar. Üst katta bulunan Servet-i Fünun calışma odası, Mehmet Akif Ersoy çalışma odası, 2. Abdülhamit han çalışma odası ile okuyucular bireysel ders çalışmanın yanı sıra kitaplarını da okuyabilecekleri alanları kullanabilmektedir.

E- KÜTÜPHANE KOLAYLIĞI

Halk Kütüphanesi 8.30/17.30 saatleri arasında haftanın 6 günü hizmet vermekte  sadece Pazar günleri kapalıdır. Ödünç kitap sistemiyle özellikle kitap kurtları bol bol kitap okuma fırsatı buluyorlar. Üye olmak koşuluyla 15 gün süre için 2 adet kitap ödünç verilmektedir. Üye olmak için kimlik fotokopisi ve fatura örneğiyle kütüphaneye başvurmak yeterlidir. Dijital ortamda üyelerin kitap araması ve kitap takibi yapabilecekleri kutuphane.golcuk.bel.tr adresi okuyucuların işini oldukça kolaylaştırmakta. Bu adres üzerinden kütüphanede ki kitapların mevcut olup olmadığını sorgulama, ödünç aldıkları kitapların süresini uzatma, eser istekte bulunma, dilek şikayet veya önerilerini sisteme iletebilmektedirler.

7’DEN 70’E HERKESİN UĞRAK MEKÂNI

Okulların tatil olmasıyla çocuklar için çeşitli boyama etkinlikleri oyun aktiviteleri ile çocukların kütüphane ziyaretleri hedefleniyor. Yetişkin okurlara ise herkes için kütüphane projesi kapsamında verilen seminerler ile Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi 7 den 70 e geniş bir kitleye hitap ediyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

70 − 60 =