Gürcü dolandırıcılar bu defa yakalandılar

Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya illerinde, 2016 yılında güven sağlayarak döviz bozdurdukları sırada binlerce dolar vurgun yaptıkları tespit edilen ve birkaç gün öncede Sakarya merkez ile Ferizli ilçelerinde aynı yöntemle dolandırıcılık yapan biri kadın 3 kişi Kocaeli Polisi tarafından yakalandı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; 16 Haziran 2016 yılında, Kocaeli’nde bir kuyumcuya bond çanta ile gelen  şahıslar, Türk parası vererek 2 bin dolar aldı. 17 Haziran 2016 tarihinde tekrar gelen şahıslar tekrar türk parı vererek  3 bin  dolar aldı. Kuyumcuya güven veren şahıslar  18’inde tekrar  kuyumcuya geldi. Bu defa 24 bin dolar istediler. Paralar hazırlanıp çantaya koyulduğunda,  yanlarında getirdikleri  ve içerisindeki  üstte 100 dolar altında 1 dolar   olan destelerin bulunduğu çanta ile  kuyumcuya doları koyması için verdikleri çantaları  fark ettirmeden değiştirdiler. Sonrasında  kuyumcudakilere para  çekip geleceğini söyleyen şahıslar içerisinde 24 bin doların bulunduğu çantayı alarak  iş yerinden ayrıldı.   Şahıslar geri dönmeyince çantaları kontrol eden ve  açtıklarında  üstte 100 dolar altında ise 1 dolarların bulunduğu destelerin olduğunu fark eden  görevliler durumu polise bildirdi. Kocaeli Polisi şahısların peşine düştü. Ancak  aynı yöntem ile Tekirdağ ve Sakarya’da  başka kuyumcularıda dolandırdıkları tespit edilen şahıslar  ortadan kayboldu.

GEBZE’DE YAKALANDILAR

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri dosyayı açık tuttu.  Birkaç gün içerisinde Sakarya merkez ve Ferizli ilçesinde benzer olayların yaşandığına dair duyumlara ulaşan ekipler,  almış oldukları ihbarları değerlendirerek Gebze ilçesinde bir otele baskın düzenledi. Otelde  Gürcistan uyruklu  T.J(30) isimli kadın ile M.A(56) ve M.M(67)  isimli şahıslar yakalandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

81 − 79 =