GÜN GEÇTİKÇE TÜM GÖLCÜK’E YAYILIYOR

Gölcük Belediyesi’nin ilçe genelinde başlattığı yeraltı çöp konteyneri uygulaması hedeflenen başarıya ulaşınca, konteyner sayısı artırılarak yaygınlaştırılıyor. Gölcük’te yer altına alınan konteyner sayısı 40’ı buldu.

İlçede yer altı çöp konteynerlerini yaygınlaştıran Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temiz bir çevre için çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, yer altına alınan konteyner sayısı 40’ı buldu. Çöp toplamada ‘devrim’ olarak kabul edilen proje, çevre sağlığı ve temizlik açısından önemli bir etki yarattı.

HEM DAHA SAĞLIKLI, HEM DAHA EKONOMİK

Sokağa çöp bırakma devrini sona erdiren proje, 5 kata yakın yakıt tasarrufu sağlayarak hem çevre sağlığına olumlu etki yaptı, hem de Gölcük caddelerinde trafik yoğunluğunu azalttı. Gölcüklüler tarafından benimsenen yer altı çöp konteynerleri, ilçe halkına her açıdan kolaylık sağlarken çevre temizliğine de büyük katkı sağlıyor. Yer altına alınan konteynerler sayesinde sokak hayvanları çöpleri dağıtamazken, çöp kokusu ve sinek gibi istenmeyen durumlarda ortadan kalktı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık temizlenerek, ilaçlanan konteynerler her açıdan büyük avantaj sağladı.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında saatlik çöp uygulaması devam eden mahallelerde, uygun görülen alanlara, yeraltı çöp konteyneri koyma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gölcük Belediyesi Kademe Amirliği tarafından üretimi yapılan yeraltı çöp konteynerlerine taleplerin artması nedeniyle çalışmalar aralıksız devam ediyor.

 YERALTI ÇÖP KONTEYNERİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Uygulanmanın diğer caddelerde de  yaygınlaşarak devam edeceğini belirten Başkan Ellibeş, “Özellikle trafik ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu caddelerde yer altı çöp konteynırı uygulamasını hayata geçirdik. Bu uygulama ile beraber hem eskiden çöp toplamada saatlerinde meydana gelen trafik yoğunluğu ortadan kalkacak hem de çöplerin oluşturmuş olduğu görüntü ve çevre kirliliği ortadan kalkmış olacak. Ayrıca yerin altında geniş bir ortamda çöpler toplandığı için daha fazla çöp depolanabilecek. Çöp toplama esnasında caddelerde eskiden yaşanılan yoğunluk yaşanmayacak. Vatandaşlarımız bacaların alt kısmındaki pedallarla hiç el  değmeden ayakları ile  kapağı açarak çöplerini atabilirler. Bu bacalardan dışarıya herhangi bir kötü koku çıkması da mümkün değil. Bu sistemle birlikte hem çöplerine oluşturduğu kötü kokular hem de görüntü kirliliği tarihe karışmış olacak” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

46 − 45 =