Gönüllere Taht Kuran Başkan

 

 

Ayaz,

Doğduğu, büyüdüğü,

Genç olduğu,

Evlendiği,

Çocuklarının doğumuna, başarılarına şahit olduğu,

Tozunu yuttuğu sokakların, kasabasının,

Kendi kentinin hayalini yıllar önce kurmuş.

Büyük bir aşkla bağlı olduğu Başiskele’de, yaşadığı dünyayı, olabilecek en harika haliyle baştan yaratmasından, hayal gücünün sınırlarını zorlamasından, mutlulukları düşünebilenin ötesine taşımasından çıkarıyorum.

Kaynak Suyu Bulunduğunda

Göz Yaşı Döken Bir Başkan O, 

Hayallerinde ne kadar özgür olabileceğini keşfetmiş bir başkan Ayaz,

Onun burada ki cenneti Başiskele idi.

Sevdayla getirilen hizmetler,

Canla başla çalışma azmi,

Üretken bir beyin, deyim yerindeyse Başiskeleyi Cazibe kenti yapan adam.

Siyasi tecrübeleriyle, halkın ona olan sevgisi de göz önüne alınırsa en verimli zamanında siyasette boşa çıkarıldı. Oysa Başiskele için daha bir sürü hayali ve projesi vardı. Başiskelede ki kaynak suyu bulunduğunda sevincinden mutluluk gözyaşları döktüğüne şahit olduk. Hizmet etmek, hizmet getirmek onun doğasında var sanki.

Ak Parti’ye ve davasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönülden bağlı. Neden mi bunu yazdım çünkü Başiskele halkı Ayaz diyordu başka bir şey demiyordu. Kocaeli adayları açıklandığında, Ak parti Başiskele Belediye Başkan adayının Yasin Özlü, olduğunu açıklamasıyla, Ayaz yine de küsmedi, kaldığı yerden çalışmalarına devam etti. Açılışlara devam ediyor, heyecanından hiç bir şey kaybetmemiş, partisi tarafından tekrar belediye başkan adayı gösterilmiş gibi enerjik ve morali yüksek bir şekilde yine Başiskele’ye hizmet etmeye devam ettiğine şahitlik ediyoruz. Bu da gerçekten insanı şaşırtıyor,

Davasına ve partisine bağlılığı ile takdir kazanıyor.

Veriler Başiskele’yi anlattı

Basına verilen kahvaltı ve icraatlarının anlatıldığı sunumda Ayaz Başiskele’ye ne çok şey kattığını Kocaeli basınına anlattı.

2009 yılında 12 milyon 293 bin 549 TL olan geliri 131 milyon 556 bin 514 TL çıkaran başkan, nüfus’un ise 53 binden 99 bine çıktığının verilerini sundu. Gelirde 11 kat giderde ise 8 kat büyüdüğünü yani rakamlarla ve verilerle Başiskelenin nerden nereye geldiğini görmüş olduk.

15 yıl belediye başkanlığı görevinden sonra Ayaz, siyaseti bırakmayacağını açık açık belirtti. Siyaset benim sevdam dedi, bana partim nerde ve ne şekilde görev verirse yapmaya hazırım dedi.

Ve bende diyorum ki;  “Kocaeli Hüseyin Ayaz gibi bir Başkanı çok arar”

Hüseyin Ayaz, iyi bir siyaset adamı, kendisi için siyaset yapmaktan başka bir şey düşünmemiş çok belli, “sonra ki hayatı için ne yapacağımın henüz kararımı vermedim, gerçekten düşünmedim, seçimden sonra ne yapacağıma karar vereceğim’’ diyor.

Kendisini başka görevlerde yine göreceğimize eminim,

Başiskele halkı Ayaz’ı unutmaz.

 Ve yıllar yıllar sonra bile Başiskele’nin “Efsane Başkanı” olarak konuşulacağına eminim.

Dediği gibi onunkisi bir aşk hikâyesiydi. Ve bu aşkı tüm Kocaeli ye gösterdi bence. Yolunuz açık olsun, sizi hep bir tebessüm ve çalışkanlığınızla anacağım.

Bakalım Özlü’nün Hikayesi Ne Olacak

Gelelim Yasin Özlü’ye

Başiskele Belediye Başkan Adayı olarak adı açıklandığında basında çıkan haberler kibirli olduğundan bahsediyordu. Kendisini tanımadığım için bunlar sadece benim için duyumdu. Başkan Ayaz’ın davetinde tanışma fırsatım oldu kendisi ile, gayet beyefendi ve samimi görüntüsü ile dikkat çekiyordu. Zaman kendisini tanımamıza şahitlik edecek.

Benim söylememe gerek yok çünkü koca bir Kocaeli söylüyor, hızına kimsenin yetişemediği bir belediye başkanından sonra nasıl bir başkan olacağını yine koca bir Kocaeli merak ediyor. Sanırım işi çok zor olan, belediye başkanlarından biri olacak 31 Mart akşamı sandıktan zaferle çıkarsa Özlü. Genç bir isim, muhakkak ki başarılı olduğunu düşündükleri için 7 yıldızlı Başiskele’nin anahtarlarını kendisine vermeyi uygun gördüler. Başarılar diliyorum ve tabi ki Başiskele ile ilgili hayallerini ve projelerini merak ediyorum.

1.Yılınız Kutlu Olsun, Gölcük Gündem

Gölcük Gündem Gazetesinin 1. Yıl dönümünü kutlarım. Caner Uzuner’in yanında olamadığım için üzgünüm. Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin.

Sağlıcakla Kalın.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 − 67 =