Gölcük’ün ilk KPSS kursu açılıyor

Gölcük’te yabancı dil eğitiminde kısa sürede büyük başarı elde ederek velilerin ilgisini toplayan ESK Yabancı Dil Kursu, farklı alanlarda da eğitim vermeye başlayacak.

Yabancı dil eğitimindeki tecrübesini, KPPS ve açık öğretim kurslarına da aktarma amacında olduklarını belirten kurumun kurucusu Emine Saadet Karlıbel, hedeflerinden söz etti. Karlıbel Gölcük’te yaşayan pek çok KPSS adayının hazırlık sürecinde kurs imkânından yararlanmak için İzmit’e gitmek zorunda kaldıklarını belirterek “Sınav hazırlık sürecinde zaman çok önemli. Lisans ve ön lisans düzeyindeki KPSS adayları Gölcük’ten İzmit’teki kurslara giderek neredeyse iki saatlerini yollarda harcıyorlar. Biz de bu durumu görerek ilçemizde yaşayan adaylar için Genel Kültür, Genel Yetenek testlerine yönelik gruplar oluşturmayı planladık.” dedi.

Emine Saadet Karlıbel, yabancı dil öğrenimi konusunda Gölcük’teki velilerin farkındalıklarının oldukça yüksek olduğunu belirterek “Kısa sürede Gölcük halkının güvenini kazanan bir kurum olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu konularda elimizden gelen çabayı göstermeyi amaçlıyoruz. Son zamanlarda çocuklarını yabancı dil eğitimi için kurumumuza getiren veliler, çocuklarıyla birlikte İngilizce ya da Almanca öğrenmek istediklerini bize ilettiler. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Çocuklar ve velilerin bir arada eğitim görecekleri bir program üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

ESK Kurs Merkezinde 4 yaştan itibaren İngilizce, Almanca kurslarının yanı sıra açık öğretim sınavlarına yönelik kurslarda da eğitim verilmeye devam ediyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − = 59