GÖLCÜK’TEN CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER

Geçtiğimiz gün İstanbul Kağıthane’de yaşanan Down Sendownlu kıza amcası tarafından şiddet uygulanmasına ve kızın tekrar amcasına savcılık tarafından geri verilmesine Gölcük’ten büyük tepki yükseldi. +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, Cumhurbaşkanına seslendi ve “Canan için devletin şefkatli eli devreye girmeli, amcasına terk edilmemeli” dedi.

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, İstanbul Kağıthane’de yaşanan Down Sendromlu genç kıza amcası tarafından şiddet görmesi ve savcılık tarafından tekrar amcasına verilmesine büyük tepki gösterdiler. Gölcük Anıtpark’ta konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Siyasi Parti Başkan ve yöneticileri Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve yönetimi katıldı.

İSTANBUL’DAKİ YETKİLİLERLE İRTİBATA GEÇTİK

+1 Fark İle Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Şiddetin her türlüsüne karşıyız +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak geçtiğimiz gün İstanbul/Kağıthane’de yaşanan şiddet olayına tepki göstermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Down Sendromlu bireyler özel ilgiyi alakayı şefkati bizlerden daha fazla hak ediyorlar. Hepimizin bildiği gibi İstanbul Kağıthane’de yaşayan 55 yaşındaki Down sendromlu kardeşimiz Canan Kocaman’a 86 yaşındaki amcası tarafından defalarca şiddete ve türlü işkencelere maruz kalmıştır, dış dünya ile bağlantısı kesilmiş, yemek bile verilmeyen komşularından kuru ekmek isteyen ve yaşadığı bu acı olaylar sebebi ile sağlık sorunları da olan yaklaşık 40 kiloya düşen Canan Kocaman başta olmak üzere şiddet gören tüm engelli bireylerimize destek olmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Olayı öğrendikten sonra İstanbul’daki yetkililer ile irtibata geçmiş bulunmaktayız. Aldığımız bilgiler doğrultusunda şiddet uygulan amcası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

DEVLETİMİZİN ŞEFKATİNİ HİSSETMELİ

Buradan tüm siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına tüm milletvekillerimize ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ricamız defalarca şiddet uygulanan bu kızımızın Devletimizin şefkatini hissetmesini istiyoruz Devletiniz tarafından koruma altına alınmasını biran önce psikolojik destek ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmekteyiz. Ayrıca kendini savunamayacak, koruyamayacak ve kollayamayacak durumda olan başta Canan Kocaman ve tüm engelli bireylerimize bu tür şiddeti uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Sayın Cumhurbaşkanım, savunmasız masumları savunmak bizlere peygamber efendimizden kalan bir miras bizler sesimizi duyurmak için bu konular başta olmak üzere tüm engelli bireylerimizin sesi olmak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var biliyor ve inanıyoruz ki sizler bu masum ve diğer şiddet gören masumların en büyük sığınıcısı olacaksınız. Canan ve Canan gibilerin el birliğiyle sesi olalım. Bizlerin bu işin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Canan Kocaman biran önce devlet korumasına alınarak devletin şefkatli ellerinde olması en büyük temenni ve isteğimizdir.  Bizlere Canan ve Canan gibi şiddet gören mağdurlarımıza tepkimizi vermek üzere bizleri destekleyen tüm gönül dostlarımıza sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarız” dedi. Basın açıklamasında ayrıca bazı kurum başkanları da konuşma yaparak tepkilerini dile getirdiler ve Canan için gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 7 =