GÖLCÜK’TEKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI TEK TEK GEZDİ

 

Kocaeli Milletvekili, Eğitim Komisyonu Üyesi Mehmet Akif Yılmaz, ilçemize gelerek AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve parti yöneticileri ile birlikte ilçemizde inşaatı devam eden ve yeni tamamlanan okulları gezerek incelemelerde bulundu. Yılmaz ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu tarafından verilen ilçemizle ilgili eğitim sunumunu izledi.

 

 

 

 

Kocaeli Milletvekili, Eğitim Komisyonu Üyesi Mehmet Akif Yılmaz, ilçemize gelerek AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve parti yöneticileri ile birlikte ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu tarafından Gölcük’ün eğitim yatırımlarıyla alakalı sunumu izledi.

GÜLSUYU DEVAM EDEN OKUL İNŞAATLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Gülsuyu verdiği bilgilerde, ilçemizde Cumhuriyet İlkokulu, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Piyalepaşa İlkokulu ve Ulaşlı Anadolu Lisesi inşaatının devam ettiğini, geçtiğimiz dönemde Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Gölcük Ortaokulu Spor Salonu, Değirmendere Şehit Cengiz Topal İlkokulu, Gölcük Fen Lisesi Pansiyonu ve Düzağaç Anaokulu yatırımlarının da tamamlandığını ve hizmete açıldığını söyledi.

GÖLCÜK’TE EĞİTİMİN ÇITASI YÜKSELDİ

Gölcük’ün son yıllarda eğitim çıtasını yükselttiğini belirten Gülsuyu, 30.066 öğrenci, 1895 öğretmenimiz var. Son üç yıldır TEOG Sınavlarında ortalama puanda Kocaeli ilçeleri arasında 2017’de 1.sıradayız. YGS’de ise 2015’de 8.sırada iken, 2016 ve 2017 yıllarında ilçeler arasında 3.sıraya yükseldik” dedi. Yılmaz bu yükselişten memnun olurken, son yıllarda yeni binalarında yapılmasıyla Gölcük’ün eğitimde yükselişe geçmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi ve yeni okul binalarının da devreye girmesiyle büyük oranda sıkıntının biteceğini sözlerine ekledi.

YILMAZ OKUL İNŞAATLARINI GEZDİ

İlçe Milli Eğitim’deki sunumun ardından ilçemizde inşaatı devam eden okulların bazıları ile bitip eğitime başlayan okullar gezildi. Yapımı süren ve Kavaklı’da yer alan Cumhuriyet İlkokulu ile Topçular sınırında yer alan 40 derslikli büyük okulun inşaatı da gezildi. Bu okulların inşaatını baştan aşağı denetleyen Yılmaz, şantiye şeflerinden de gerekli bilgileri aldı ve yeni döneme okulların yetiştirilmesi gerektiğinin öneminden bahsetti. Yılmaz yeni biten Fen Lisesi’nin Pansiyonuna giderek odaları ve binayı inceledi.  Ziyaretler kapsamında Hisaryn’de bulunan ve engelli çocukların eğitim gördüğü, bu dönem eğitim öğretime başlayan Yaşama Sevinci Özel Uygulama Okulu ve Değirmendere’de bulunan Şehit Cengiz Topel İlkokulu’da ziyaret edilip, okul müdür ve yöneticilerinden bilgi alındı. Değirmendere’de bir süre çocuklarla sohbet eden Yılmaz onlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.  Sonrasında ise ziyaretler son bulurken, Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ilçemizden ayrıldı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − 45 =