ANITPARK’TAN TÜM TÜRKİYE’YE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

 

 

 

 

 

 

 

Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik ve Yönetimi, Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla geçtiğimiz gün Anıtpark’ta “Ayran Aşı” etkinliği gerçekleştirdi. Geniş bir kesimin katıldığı etkinlikte siyasiler el ele tutuşup halay çekerken, tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

 

 

 

 

Kurulduğu günden bu yana yaptığı etkinlikler ve yardım kampanyaları ile adını sıkça duyuran Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik ve Yönetimi, Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla geçtiğimiz gün Anıtpark’ta “Ayran Aşı” etkinliği gerçekleştirdi.  Başkan Çelik ve Yönetimi Gölcüklülere yöresel olarak “Gırar” adı verilen “Ayran Aşı” dağıtırken, siyasi çevreler başta olmak üzere geniş bir katılım oldu. Etkinliğe Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, , MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve üyeler, STK’lar, dernek ve odaların başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

100 YIL ÖNCE BÜYÜK ACILAR YAŞANDI

Program öncesinde mini bir tören düzenlendi. Sonrasında ise konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı yapan Dernek Başkanı Kenan Çelik, “Bugün Erciş ilçemizin kurtuluşu, yarın ise Van ilimizin kurtuluşunun 100. Yıldönümü. Bizler bunun haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 1915-1918 yıllarında Van ilimizde büyük acıların sahnelendiği, Osmanlı Devleti’nin zor günlerini fırsat bilerek Fransa, İngiltere, Rusya gibi ülkelerin kışkırtmasıyla ve teşvikleriyle Ermeni Çeteleri; Taşnak, Hınçak, Ramgavar, Karahaç adlı çeteler halka zulümler yaparak büyük acılar yaşanmasına sebep olmuşlardır. Ermeni Çeteleri, Van’da 35 bin mahsun Müslüman insanımızı katletmişlerdir. 1 ve 2 Nisan 1918 tarihinde Vanlılar işgalcilere karşı kahramanca mücadele başlatmış ve Süleyman Sabiş Paşa komutasındaki Türk Birliklerinin Van’a girmesi ile ilimiz istiklaline kavuşmuştur. Böyle bir günde kurtuluş mücadelesi yıllarında şehit düşen tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gölcük Van İli ve İlçeleri Derneği adına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ALLAH BİR DAHA KURTULUŞ SAVAŞ YAŞATMASIN”

Çelik’in konuşması sonrasında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeşéte bir konuşma yaparak: “Gölcük’te kısa süre önce kurulan Vanlılar Derneğinin bu güzel etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Van ilimizin düşmandan kurtuluşunun 100. yılında Allah’tan bir daha kurtuluş savaşı yaşatmamasını diliyor, tüm güzel Vanlı dostlarımın bu güzel ve anlamlı gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

“TÜM TÜRKİYE’YE BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİLDİ”

Konuşmaların ardından Van’a özgü Ayran Aşı (Gırar) Çorbası, başta protokol olmak üzere, davetlilere ve vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca etkinlikte davul zurna eşliğinde coşkulu anlar yaşandı. Tüm siyasiler el ele tutuşup halay çekerken, tüm Türkiye’ye de örnek bir birlik beraberlik mesajı verildi. Başkan Çelik ve yönetimi güzel bir etkinliğe imza atarken, herkesin takdirini kazandı.

 

 

 

 

Print

Untitled-2

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 19 = 20