GÖLCÜK’TE OKUMA YAZMA BİLMEYEN KAÇ KİŞİ VAR?

 

 

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu okuma yazma seferberliğinde Gölcük, Kocaeli ilçeleri arasında açık ara önde olduğu açıklandı. Okuma yazma seferberliği kapsamında Gölcük’te okuma yazma bilmeyen sadece 243 kişi kaldı.

 

 

 

 

Hayat boyu öğrenme kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan tarafından okuma yazma seferberliği başlatılmış ve bu kapsam içerisinde Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Gölcük’te de okuma yazma seferberliği devam ediyor. Okuma yazma seferberliğinde Gölcük’te okuma yazması olamayan 243 kişi tespit edildi.

SEFERBERLİK AMACINA ULAŞTI

Okuma yazma seferberliği hakkında  bilgi veren Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel yaptığı açıklamada; “Okuma yazma seferberliği Gölcük ölçeğinde amacına ulaştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan  okuma yazma seferberliği Gölcük’te oldukça başarılı oldu. Başlatılan bu kampanyada Gölcük ilçemiz tüm illerimize karşı çok iyi bir nokta olduğu tespit edildi” dedi.

“243 VATANDAŞIMIZIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU 80 YAŞ ÜSTÜ”

Yüksel sözlerinin devamında ise şunları söyledi: “Bizler TÜİK’ten alınan bilgiye göre 241 olarak belirlenen okuma yazma bilmeyen kişi sayısını geçtiğimiz seçimleri fırsat bildik ve oy kullanma sonrasında imza atmak yerine parmak basan kişilerin sayısını Gölcük İlçe Seçim Kurulu’ndan aldığımız sayı ise 243 olarak belirlendi. Yani sadece 2 kişilik bir fark çıkması bizleri fazlasıyla sevindirdi. Bu 243 vatandaşımızın adres bilgilerine ulaştık ve bu 243 vatandaşımızın büyük bir çoğunluğu 80 yaş üstü olup sadece 2 kişinin 40 yaşın altında olduğu tespit edildi. Bu da Gölcük’te ciddi bir başarı elde ettiğimizi gösterir.şimdi gelen talepler doğrultusunda özellikle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın evlerine gidilerek bire bir eğitim verilerek Gölcük’te okuma yazma bilmeyen kişi sayısını en aza indirme hedefindeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

39 + = 46