GÖLCÜK’TE METREKAREYE 90 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

 

 

Metrekareye 4 damacana yağış düştü. Bölgemizde dün gece mevsim normallerinin çok üzerinde sağanak yağış meydana geldi. Kocaeli geneline düşen yağış miktarı ortalama 68 kg olurken, Gölcük’te metrekareye 90 kg yağış düştü.

 

 

 

EN FAZLA YAĞIŞ GÖLCÜK, KÖRFEZ, İZMİT’TE…

Tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’de de sağanak yağışlar etkili oluyor. Dün gece aniden bastıran yağmur, 27 Mayıs Pazar 04.30 ile 06.30 saatleri arasında şiddetini iyice arttırdı. Kocaeli’nin tamamı yağmurdan olumsuz etkilendi fakat en fazla yağış İzmit, Körfez ve Gölcük’te meydana geldi. Bu kısa zaman dilimi içinde İzmit merkezde metrekareye 88 kg, Gölcük’te 90 kg, Körfez’e de 70 kg yağış düştü. Kocaeli geneline düşen yağış miktarı ise ortalama 68 kg oldu. Yağış sırasında meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı söz konusu saatler arasında 39 adet terfi istasyonunda bulunan jeneratörlerimiz 55 saat süreyle çalıştırıldı.

HIZLA MÜDAHALE EDİLDİ

11 adet yağmur suyu terfi merkezinde 38 adet pompa, atık su terfi merkezlerinde 14 adet deşarj pompaları çalıştırıldı. Özellikle, İzmit, Gölcük ve Körfez’de etkili olan yağışlara, İSU Genel Müdürlüğü; kuka, vidanjör, motopomp, dalgıç pompa olmak üzere 48 adet ekipman,100 personel ve Alo 185 arıza hattı ile gelen ihbarlara en hızlı şekilde müdahale etti. Tüm terfi merkezi ekip ve ekipmanlarının bakım ve onarımlarını periyodik ve planlı olarak gidermek suretiyle olağanüstü durumlar için hazırlıklı olan İSU, gece boyunca yağışların ortaya çıkardığı olumsuz durumu bertaraf etmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 4