GÖLCÜK’TE İŞKUR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Gölcük Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, yılın ilk 9 aylık döneminde işsiz vatandaşların istihdamı konusunda bilgiler verdi. Özdemir, ‘Kurumumuza ilk dokuz ayda iş başvurusu yapan kişi sayısı 18 bin 909, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 6 bin 489 oldu.4 bin 191 kişi de işe yerleştirildi” dedi.

FAYDALI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ

İŞKUR Gölcük Şubesi Müdürü Mehmet Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurumumuz, Gölcük’te hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana sorumlu olduğu ilçeler olan Gölcük, Başiskele ve Karamürsel’de, iş arayan vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla sıkı bir şekilde çalışıyor. İçinde bulunduğumuz 2018 yılının ilk dokuz ayında, sorumlu olduğumuz ilçelerde vatandaşlarımıza iş bulmak amacıyla birçok işyerine ziyarette bulunduk, iş arayan vatandaşlarımıza bu işleri anlattık” dedi.

4 BİN 191 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Açıklamasına devam eden Özdemir, “Kurumumuza ilk dokuz ayda iş başvurusu yapan kişi sayısı 18 bin 909, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 6 bin 489 oldu. İşe yerleştirme sayısı 4 bin 191 kişi olurken toplam işsiz sayısı ise 10 bin 424 kişi olarak kayıtlara geçti. İşsizlik ödeneği konusunda da şunları söyleyebiliriz: İşsizlik ödeneği alan kişi sayısı 1320 oldu. 2018 yılı ilk dokuz aylık zaman diliminde işsizlik ödeneğine 3 bin 709 başvuru olurken bu başvuruların 2494’ü reddedildi, 1215’i ise kabul edildi. İlk dokuz aylık sürede kurumumuz, toplam 1900 işyerini ziyaret ederek işverenlerle görüşmeler yapıldı. Kurum olarak iş arayan vatandaşlarımıza her zaman faydalı olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2