BAŞKAN SEZER’DEN ÜSKÜDAR FACİASI MESAJI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Üsküdar Vapuru’nun 1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yaparken şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında batmasının 63.yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Başkan Sezer mesajında: “İlçemizin tarihinde; 4 Mart 1953 Dumlupınar  Denizaltısı Faciası, 1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru Faciası ve 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi kalplerimizde derin izler bırakan acı hâtıralardır.

1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan, tahsil gören bir nesli yitirdiğimiz, bizleri derin bir üzüntüye boğan bir tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, en çok can kaybı yaşanan meşum deniz kazasında, Gölcük’te o tarihte lise olmadığından, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir.

Elim felaketin 63. yıldönümünde, faciada hayatını kaybeden hemşehrilerimizi, yarın saat 10:00’da, 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yâd edeceğiz. Akabinde; saat 13:45’de de Tevfik Hoca Camii’nde Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacaktır.

63 yıl önce yaşanan bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum.

Allah ilçemizi ve memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 23 = 26