GÖLCÜK’TE FESTİVAL BAŞLIYOR!

Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde 28. Yeşil İhsaniye Elma Festivali başlıyor.
Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen İhsaniye Elma Festivali 22-24 Eylül tarihleri arasında başlıyor.
Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenecek 28. Yeşil İhsaniye Elma Festivali’nin tanıtım lansmanı bugün hava muhalefeti nedeniyle Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, belediye başkan yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Ahmet Karadağ, Mehmet Uzun, İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yusuf Ziya Zorlu katılım sağladı.
2 YIL ARA VERDİĞİMİZ FESTİVALİMİZ BAŞLIYOR
Başkan Sezer; “Bölgelerin meyve çeşitleri elma, armut, şeftali, kiraz, erik, ceviz, çavuş üzümü ve kestane olup elma ve armut özel bir yer tutmaktadır. İhsaniye’de üretimin ağırlığını oluşturan elma rekoltesi 5 bin ton, armut 7 bin ton civarındadır. Siz tüketiciler İhsaniye Kalkınma Kooperatifi ambalajı her türlü meyve ve gıdayı çekinmeden tüketebilirsiniz. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verdiğimiz festivalimiz bu yıl yeniden başlıyor. 22-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Yeşil İhsaniye Elma Festivali’nin 28.’sini gerçekleştireceğiz.
BİRİNCİLERE CUMHURİYET ALTINI
Üreticilere destek olmak amacıyla toplamda 170 bin TL değerinde, 100 adet 10’ar kiloluk bordo bulamacı ve 100 paket zirai ilaç dağıtılacak. Festivali birlikte organize ettiğimiz İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne, desteklerinden dolayı Ford Otosan Fabrikası’na teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm hemşerilerimizi 28. Yeşil İhsaniye Elma FFestivali’ne davet ediyorum. Festivalimiz kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Golden Delicious, Starking Delicious, Starkrimson, Garny Smith ve Gölcük Armudu dallarında düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenler festivalimizin son günü duyurulacak. Birincilere kupa ve birer cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın hediye edilecek.
İHSANİYE ELMAMIZI TÜRKİYE’YE DUYURUYORUZ
Bu festivalle birlikte hem üreticilerimizin tanıtımını hem de üreticiye destek vermiş olacağız. İhsaniye’nin elmasını duyurmak için aynı zamanda ‘Elmalı Park’ımızı da hayata geçirdik. Parkımızı elma ağaçları diktik, tüm bakımlarını da yapıyoruz. Oraya giden çocuklarımız elma ağaçları içerisinde oynuyor, elmalarını ağaçtan koparıp yiyor. Aynı zamanda il dışından gelenler de merak için parka geliyor, böylece de katma değeri artıyor. Sanayinin kalbi olan Kocaeli’de böylece İhsaniye elmamızı Türkiye’ye duyuruyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 1 =