Lastik işçisine yüzde 30 ek zam!

Lastik-İş Sendikası, Pirelli, Prometeon ve Brisa’da anlaşma sağlandığını, tüm çalışanların yüzde 30 zam alacakları, ocak farklarının ise şubat ayı ücretleriyle birlikte ödeneceği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı; İşçi ücretlerine 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 30 zam uygulandığını belirtirken Lastik-iş Sendikası olarak Pirelli, Prometeon, Brisa ve Goodyear işverenlerine birer yazı yazmış ve ek zam talebinde bulunmuştuk. Bu talebin gerekçesi herkesin yakından hissettiği geçim zorluklarının artması ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına güvenilmemesiydi.

Lastik işverenleriyle sürdürülen müzakereler sonucunda ücretlerin iyileştirilmesi gerektiğini işverenler de kabul etti ve 1 Ocak 2023 tarihli ücret zammı için yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre Pirelli, Prometeon ve Brisa’da çalışan sendikamız üyesi işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere %30 zam uygulanacaktır. Üyelerimizin Ocak ayında alacakları zam farkları Şubat 2023 ayı ücretleri ile birlikte ödenecektir.

 

Sendikamızın talebine ve üyelerimizin beklentilerine önem vererek ücret iyileştirilmesini kabul eden Pirelli, Prometeon ve Brisa’ya teşekkür ediyoruz. Aynı yaklaşımın lastik sözleşmelerinin ayrılmaz parçasını oluşturan Goodyear için de geçerli olduğunun bilinmesini özellikle istiyoruz. Goodyear çalışanları da bu iyileşmeyi hak etmekte ve talep etmektedir. Goodyear’ın benzer değerlendirmeleri yaparak bir an önce sendikamızın ek zam talebine diğer işyerleri gibi olumlu cevap vermesini bekliyoruz” diye belirtti.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

83 + = 89